Δόνα Καπαρτή Μητέρα: Το πριν και το μετά

Μητέρα: Το πριν και το μετά


Μια νέα σε εμπειρία μάνα είναι σε θέση να συγκρίνει το πριν και το μετά της μητρότητας πολύ πιο εύκολα από μια άλλη, προφανώς, λόγω του γεγονότος ότι η «προπολεμική εποχή» είναι πιο φρέσκα στη μνήμη της.
 
Σε αυτό το κείμενο θα απλοποιήσω τον λόγο μου στο μέγιστο για να σας παρουσιάσω την τεράστια διαφορά του πριν και του μετά. Ωμά και απλά.
 
Προτού αρχίσω με την καταγραφή γεγονότων να σημειώσω το εξής: Το τι σημαίνει να είσαι μητέρα δεν χωρά σε ένα κείμενο, σε ένα μπλογκ, σε ένα βιβλίο. Δεν έχει αρχή και τέλος.
 
Eπίσης, σας προειδοποιώ ότι ειδικά αυτή τη φορά, η γραφή μου εκτός από λιτή θα περιέχει και λίγο χιούμορ. Εξάλλου, το χρειαζόμαστε.
 
Επιτρέψτε μου να διαχωρίσω το πριν και το μετά γίνει μητέρα μια γυναίκα με κάθετο (/). 
 
Ξεκινάμε:
 
Τα δέκα λεπτά είναι ικανοποιητικός χρόνος για ένα σύντομο έλεγχο του τοίχου σου σε facebook και twitter / Δέκα λεπτά είναι δώρο Θεού για ένα γρήγορο συγύρισμα και απάντηση σε μηνύματα και αναπάντητες κλήσεις φίλων που απλά ήθελαν κουβέντα.
 
Κουβαλάς μια τσάντα με καμιά δεκαριά αντικείμενα/ Κουβαλάς δύο τσάντες, η μια με καμιά δεκαριά αντικείμενα και η άλλη με ό,τι μπορείς να σκεφτείς. Απλά ζήτα το.
 
Δεν υπάρχουν υγρομάντηλα στη τσάντα και αν υπάρχουν είναι πολυτέλεια / Δεν υπάρχει ζωή χωρίς υγρομάντηλα.
 
Σε ενοχλεί όταν οι φίλοι σου δεν έχουν χρόνο για σένα επειδή -και καλά- έχουν μικρά παιδιά/ Καταλαβαίνεις απολύτα τους φίλους που δεν είχαν χρόνο για σένα επειδή είχαν μικρά παιδιά.
 
Οδηγάς με προσοχή/Οδηγάς με περισσότερη προσοχή.
 
Αμφισβητείς την αξία της ασφάλειας, της αποταμίευσης και ό,τι άλλο σου δεσμεύει χρηματικά ποσά χωρίς να τα βλέπεις να μετατρέπονται (άμεσα) σε υλικά αγαθά / Δεν θυμάσαι πόσες ασφάλειες έχεις κάνει.
 
Σκέφτεσαι το εγώ / Σκέφτεσαι το αυτή, το εγώ και μετά το εμείς, οικουμενικά.
 
Σκέφτεσαι ποιον θα ψηφίσεις με βάση το εθνικό συμφέρον/ Σκέφτεσαι ποιο θα ψηφίσεις με βάση το εθνικό συμφέρον και την ασφάλεια του παιδιού σου.
 
 
Πριν, η ζωή είναι όμορφη. Μετά, η ζωή έχει νόημα.
 
Χρόνια μας πολλά.
 
 
Πιο κάτω τα προηγούμενά μου μπλογκ.

Top