Δόνα Καπαρτή Ένα debate όλο χαμόγελα υποκρισίας

Ένα debate όλο χαμόγελα υποκρισίας


Ξεκίνησαν το debate με ένα ευγενικό, αλλά υποκριτικό χαμόγελο, κάτι που, όμως, δεν είχε διάρκεια, αφού στο τέλος "έριξαν" το επίπεδο, με ανταλλαγή κατηγοριών. 
 
 
Εκ δεξιών των δημοσιογράφων η Μαρίν Λεπέν και απέναντί της ο Εμμανουέλ Μακρόν, ντυμένοι στα μπλε, οι δύο υποψήφιοι προσπάθησαν να πείσουν τον γαλλικό λαό να τους ψηφίσει. Για να το πετύχουν αυτό, σε αρκετές περιπτώσεις έκαναν επίκληση στο συναίσθημα, σε μια προσπάθεια να «αγγίξουν» τον Γάλλο ψηφοφόρο. 
 
«Δεν σέβεσαι τους ανθρώπους. Όταν έπαιζες με τις κάμερες, εγώ ήμουν με τους εργαζόμενους», είπε κάποια στιγμή στη Λεπέν ο Μακρόν, για να πει στη συνέχεια ότι αυτός βλέπει τους Γάλλους ενήλικες, ενώ «εσύ τους γελάς».
 
Στην άμυνα βρισκόταν κυρίως η Λεπέν, η οποία απαντούσε «τους γελώ, εγώ»;. Η στάση αυτή παρατηρήθηκε και από πλευράς Μακρόν, ο οποίος για να κερδίσει χρόνο, έλεγε, επανειλημμένα, στην ακροδεξιά ανθυποψήφιά του τη φράση «δεν ξέρεις τι λες».
 
 
Ειρωνικό χαμόγελο από τη Λεπέν, υπερβολικές χειρονομίες από τον Μακρόν, ήταν τα δύο πιο βασικά λάθη σε ό,τι αφορά τη γλώσσα του σώματος.
 
Επίσης και οι δύο δεν άντεξαν, υψώνοντας τις φωνές τους, κάτι που βεβαίως ήταν αναμενόμενο, αφού οι δυό τους βρίσκονται στην τελική ευθεία.
 
Πάντως, μεγάλο μέρος της συζήτησης -αν όχι το μεγαλύτερο- δόθηκε στην οικονομία και στο πρόγραμμά τους για το εν λόγω καυτό ζήτημα της χώρας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα των φόρων και των ωραρίων εργασίας. Επ' αυτών, η Λεπέν έδειξε αδυναμία συγκριτικά με τον επιχειρηματία αντίπαλό της, γεγονός που οδήγησε την πρώτη στη χρήση λαϊκίστικών φράσεων.
 
Νικήτρια, ενδεχομένως, να ήταν στο θέμα της τρομοκρατίας, όπου κατηγόρησε τον Μακρόν, λέγοντας του πως αυτό το ζήτημα απουσιάζει από το πρόγραμμά του.
 
 
Αρκετές φορές ακούστηκε η λέξη, αλήθεια, ειλικρίνεια και βεβαίως το «ψέματα».
 
Πάντως, ο κεντρώος υποψήφιος φαίνεται πως ήταν ο νικητής απέναντι στην ακροδεξιά αντίπαλό του, αφού συνολικά, το 63% όσων ερωτήθηκαν από την εταιρεία Elabe για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού BFM, βρήκαν τον φιλοευρωπαϊστή πρώην υπουργό οικονομικών πιο πειστικό από την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου. 
 

 

Πιο κάτω τα προηγούμενά μου blog.


Top