Πέτρα Αργυρού Πετροβολισμοί - Οι βουλευτές να δηλώσουν τα ακίνητα τους πριν ψηφίσουν

Πετροβολισμοί - Οι βουλευτές να δηλώσουν τα ακίνητα τους πριν ψηφίσουν*** Πετροβολισμοί… reload.

*** Ορατότης μηδέν με τον φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας. Ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί αυτή η σύγχυση; Διότι, αμφιβάλλω αν κατάλαβε κανείς μας πως θα φορολογήσουν φέτος τα ακίνητα.

*** Ή μήπως για το μπάχαλο φταίει το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών του Μαΐου, που έσπασε τον "τσαμπουκά" στους μεγάλους και χάλασε τη μέτρα που με μεγάλη ευκολία -μέχρι πρότινος- χάριζε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες;

*** Η ψήφιση του φορολογικού πακέτου για τα ακίνητα είναι το πρώτο crash τεστ για τη νέα Βουλή, αν και παραμένει άξιον απορίας το πως η κυβέρνηση θα περνά τα νομοσχέδια.

*** Όμως, αφού μπήκαμε σε μια νέα κοινοβουλευτική εποχή, ας γίνει μια αρχή συγκροτημένη, καθαρή και έντιμη. (Εδώ, σας θέλω κύριοι εκπρόσωποι των "κυττάρων της Δημοκρατίας", όπως χαρακτηρίζετε τα κόμματα σας.)

*** Πριν τη μεθαυριανή ψηφοφορία να δηλώσουν όλοι οι βουλευτές την αξία της ακίνητης περιουσίας που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα στην Κύπρο (συμπεριλαμβανομένων συγγενικών ατόμων και εταιρειών).

*** Α, και μην μου αρχίσετε τα σάπια, διότι αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν στο έντυπο πόθεν έσχες, που είναι υποχρεωμένος να συμπληρώσει ο κάθε βουλευτής.

*** Σημαντικής αξίας η ανακάλυψη στη Λάρνακα. Ανευρέθηκε ψηφιδωτό, το οποίο φαίνεται να απεικονίζει τους Άθλους του Ηρακλή. Κάθε 100 χρόνια, γίνονται τέτοιες ανακαλύψεις, λένε οι αρχαιολόγοι. Τα κυπριακά κανάλια, όμως, επέλεξαν να προβάλουν την ανακάλυψη στην Αίγυπτο.

*** Ανακαλύψαμε, όμως, ότι και στις Κεντρικές Φυλακές, φτιάχνουν πισίνα για τους κρατούμενους. Και είναι, λέει, αναφαίρετο τους ανθρώπινο δικαίωμα. Ας μην σταθώ στην πρόκληση της νοημοσύνης μας.

*** Θα σταθώ στην πρόκληση έναντι μιας κοινωνίας, η οποία ακόμη μετρά τις πληγές της κρίσης και είναι ζήτημα αν οι μεροκαματιάρηδες είναι σε θέση να πάρουν τα παιδιά τους, έστω στην πισίνα του Λέλλου! (Σ.Σ. Γι' αυτούς δεν εγείρεται ζήτημα ανθρώπινου δικαιώματος.)

*** Και αφού το ανοίξαμε το κομμάτι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να ανοίξουμε και την έκθεση του Γ.Γ. για την ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Κάμνει "τέττε" ο κ. Μπαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη γιατί δεν δέχθηκε τη συνδρομή της κατοχής στην κατάσβεση των πυρκαγιών του Τροόδους.

*** Και άρχισε πάλι τις γνωστές μα(κ)ακίες περί "χαμένων ευκαιριών". Εξέχασε ο κ. Μπαν τα περσινά στην Αμμόχωστο. Άιντα, Έιντε... Δεν σου είπε η μαμά σου ότι είναι επικίνδυνο να παίζεις με τη φωτιά;

*** Αυτά να βλέπουν όσοι "πισκαλούν" αυτόν και τους παρατρεχάμενους του.

*** Τιμή και δόξα στους ήρωες του Μαρί. Συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια. Πάντως, πρώτη φορά ακούω ότι δεν μπορούν να διενεργηθούν ποινικές ανακρίσεις για λόγους δημοσίου συμφέροντος!

Και το σφηνάκι: Κάτι πάει (χ) στις έρευνες για το μακελειό στην Αγία Νάπα, μου σφύριξε ένα πουλάκι...

Παρεμπιπτόντως, "νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα", Ν. Καζαντζάκης


Top