Πολύβιος Αλεξάνδρου Το ρίσκο του Πρόδρομου...

Το ρίσκο του Πρόδρομου...


Ρίξε μία ζαριά καλή, θα εύχονται στον ΑΠΟΕΛ, ενόψει της κλήρωσης του 3ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Και δεν είναι καθόλου υπερβολή να ισχυριστεί κανείς, ότι από το αποτέλεσμα των δύο παιχνιδιών που θα πραγματοποιηθούν (29-30/7, 5-6/8), διακυβεύονται πολλά αναφορικά με το μέλλον των γαλαζοκιτρίνων, με πρώτο και κυριότερο το οικονομικό. Η πρόκριση στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτι περισσότερο από μονόδρομος για τον ΑΠΟΕΛ.
 
Αφού σε αυτή την περίπτωση, θα μπει ένα σεβαστό ποσό στα ταμεία της εταιρείας, θα έχει καπαρώσει θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ θα διεκδικήσει πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΑΠΟΕΛ μέσα από την φετινή του Ευρωπαϊκή πορεία, έχει «χρυσή» ευκαιρία να ξεφύγει, κυρίως οικονομικά, από τις υπόλοιπες κυπριακές ομάδες. Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα να κινηθεί αργότερα, με περισσότερη άνεση και στο μετεγγραφικό παζάρι.
 
Όλα αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά στη Διοίκηση, γι’ αυτό και η οικονομική υπέρβαση που έγινε για χάρη του Ντε Βινσέντι δεν αποτελεί έκπληξη. Αντίθετα, έκπληξη θα αποτελούσε εάν δεν ρίσκαραν και προχωρούσαν με τις υπόλοιπες λύσεις που είχαν ενώπιον τους. Δεν λέω ότι οι άλλες επιλογές στερούνταν ταλέντου, από τον Αργεντινό άσο, όμως, υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά. Ο «Ντέβι», δεν θα χρειαστεί καθόλου πίστωση χρόνου για να εγκλιματιστεί με την ομάδα, ενώ επιπρόσθετα είναι ένας ποδοσφαιριστής που γνωρίζει καλά τι ζητά από αυτόν ο Γιώργος Δώνης και θα αγωνιστεί χωρίς πρόβλημα στα δύο πρώτα «καυτά» Ευρωπαϊκά παιχνίδια που έπονται. Και αφού η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η Διοίκηση ρίσκαρε και αναμένει να δει εάν θα πετύχει…  
 

Top