Πολύβιος Αλεξάνδρου Τώρα, κ. Χρυσοστόμου

Τώρα, κ. Χρυσοστόμου


Την πέμπτη κατά σειρά θητεία του στην προεδρία της Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας εξασφάλισε ο Γιώργος Χρυσοστόμου, κατά την πρόσφατη εκλογική συνέλευση. Στα δέκα χρόνια παρουσίας του στην προεδρία, ο κ. Χρυσοστόμου, όπως είναι φυσιολογικό, δημιούργησε συμπάθειες αλλά και αντιπάθειες. Κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό, για έναν πρόεδρο Ομοσπονδίας που ανά τακτά χρονικά διαστήματα καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις, που ενίοτε προσκρούουν στα συμφέροντα της Α ή της Β ομάδας. 
 
Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Χρυσοστόμου πήρε σαφή εντολή και αυτό συμπεραίνεται από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας (9 υπέρ, 3 κατά, 1 άκυρο). 
Θεωρώ ότι τώρα είναι η ώρα για να παρθούν σημαντικές αποφάσεις που αφορούν το άθλημα, ώστε και ο κόσμος να επιστρέψει στα γήπεδα. Δεν είναι άλλωστε αυτό που θέλουν και τα ίδια τα σωματεία;
 
Τώρα λοιπόν και όχι αύριο, εάν ήταν δυνατόν και χθες ακόμα, ο κ. Χρυσοστόμου επιβάλλεται να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη των σωματείων που θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, και να θέσει επί τάπητος ορισμένα θέματα, που κατά καιρούς θίγουν οι ίδιοι οι παράγοντες.
 
Όπως για παράδειγμα η χρονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αφού από τους περισσότερους κρίνεται αρκετά μικρή. Για τον αριθμό ξένων και κοινοτικών καλαθοσφαιριστών, αφού και εδώ οι περισσότεροι παράγοντες τονίζουν ότι θα πρέπει να μπει φραγμός. Θα πρέπει, επιτέλους, να παρθούν αποφάσεις για τους Κύπριους καλαθοσφαιριστές, για τις Εθνικές ομάδες και γενικότερα για το μέλλον του αθλήματος. Θα δανειστώ μια φράση που είπε την προηγούμενη εβδομάδα ο βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης, μιλώντας στην εκπομπή του Sigmalive «Sports Express». «Να μη φύγει κανείς από την αίθουσα, χωρίς να παρθούν αποφάσεις».
 
Επιτέλους, ας αφήσουν όλοι πίσω αυτά που τους χωρίζουν και ας δουν κατάματα την πραγματικότητα. Διότι το μπάσκετ μόνο με αποφασιστικότητα θα προχωρήσει. Και στο κάτω-κάτω, εάν τα σωματεία δεν συμφωνήσουν, να μην ξαναφωνάξουν…
 

 


Top