Πολύβιος Αλεξάνδρου Το όνειρο του νεαρού Ανδρέα

Το όνειρο του νεαρού Ανδρέα


Τελικά, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας, κατά πλειοψηφία, έδωσε την ελευθέρα στον νεαρό καλαθοσφαιριστή Ανδρέα Χριστοδούλου, να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας. Η Κ.Ο.Κ χρειάστηκε να προβεί σε αυτή την κίνηση, αφού στο παρελθόν ο νεαρός γκαρντ του Ολυμπιακού Πειραιώς αγωνίστηκε με την Εθνική Παίδων της Κύπρου. Μετά από αρκετό καιρό διαπραγματεύσεων, η κατάληξη ήταν ευτυχής για τον Ανδρέα, ο οποίος βλέπει πλέον το δρόμο να ανοίγεται διάπλατα μπροστά του και το όνειρο του να γίνεται πραγματικότητα.
 
Από πέρσι ανήκει στο ρόστερ του Ολυμπιακού Πειραιώς, παίρνοντας μάλιστα κάποιες ευκαιρίες από τον Γιώργο Μπαρτζώκα,τις οποίες δεν άφησε να περάσουν ανεκμετάλλευτες. Οι καλές του εμφανίσεις, κίνησαν το ενδιαφέρον  του προπονητή της Εθνικής Νέων της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Μίσσα ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία του να τον έχει μαζί του, μιας και ο νεαρός γκαρντ του Ολυμπιακού κατέχει Ελληνική υπηκοότητα.
 
Αλήθεια, και ποιος δεν θα ήθελε να αγωνιστεί σε αυτή την ομάδα που ανάμεσα σ’ άλλους αγωνίζεται ο γκαρντ των Μιλγουόκι, Ιωάννης Αντετοκούνμπο όπως επίσης και αρκετοί άλλοι νεαροί, που στο μέλλον θα αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά της Εθνικής Ανδρών; 
 
Είναι δεδομένο ότι ο Ανδρέας μπορεί με σκληρή δουλειά να «πιάσει» το όνειρο του και γιατί όχι, κάποια ημέρα να τον δούμε να φορά ακόμα και την φανέλα της «επίσημης αγαπημένης», της Εθνικής Ανδρών της Ελλάδας.
 
Από την άλλη, όμως, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί, ότι η Εθνική Κύπρου χάνει ένα μελλοντικό διεθνή, ο οποίος σίγουρα τα επόμενα λίγα χρόνια θα αποτελούσε ένα από τα βασικά της γρανάζια.
 
Τώρα, που ακόμα η απόφαση του Δ.Σ της Κ.Ο.Κ είναι πρόσφατη, εύχομαι κανείς στο άμεσο μέλλον να μην βγει και να κατηγορήσει τον οποιοδήποτε που είχε σχέση με αυτήν.  Γιατί πραγματικά θα είναι ντροπή…
 
 

Top