Πολύβιος Αλεξάνδρου Είντα τζαιρούς εφτάσαμεν!

Είντα τζαιρούς εφτάσαμεν!


Την προηγούμενη εβδομάδα ο Βαλεντίνος Σιέλης ήταν το πρόσωπο των ημερών, με την ενέργειά του να τρέξει χωρίς να το πολυσκεφτεί και να σώσει τη ζωή του Άντριγια Καλουντζέροβιτς, όταν ο Σέρβος επιθετικός της ΑΕΛ είχε καταπιεί τη γλώσσα του. Μία πράξη ανθρωπιάς, που αποδεικνύει γι' άλλη μια φορά ότι ο αθλητισμός είναι και πολιτισμός. Μάλιστα, για την ενέργειά του αυτή, ο Βαλεντίνος Σιέλης βραβεύτηκε την προηγούμενη Δευτέρα από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π). Μία εβδομάδα αργότερα, το όνομα του Βαλεντίνου Σιέλη έγινε και πάλι θέμα προς συζήτηση, χωρίς όμως να ευθύνεται ο ίδιος. Ή, μάλλον, μπορεί να ευθύνεται. 
 
Διότι έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο, το οποίο είχε όρο ότι εάν συμπλήρωνε το 50% των συμμετοχών στο φετινό πρωτάθλημα, θα λάμβανε το μπόνους. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν αγωνίζεται. Και δεν πρόκειται να αγωνιστεί μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου, για να μην πάρει τα λεφτά που προνοεί το συμβόλαιό του. 
 
Έλεος, κύριοι, έλεος. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι, είτε το θέλουμε είτε όχι. Ποιος θα μπορούσε να διανοηθεί στην Ανόρθωση πριν από σχεδόν έξι χρόνια, όταν η ομάδα περνούσε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ότι σήμερα αυτή η ομάδα θα έφτανε σε αυτό το σημείο; Να πει, δηλαδή, σε ποδοσφαιριστή της ότι δεν θα αγωνιστεί για να μη λάβει το μπόνους!
 
Και για να μην παρεξηγηθώ, γι’ αυτό το κατάντημα δεν ευθύνεται ούτε η σημερινή διοίκηση της «κυρίας», ούτε η προηγούμενη, η οποία έβαλε τον σχετικό όρο στο συμβόλαιο του Σιέλη. Άλλωστε, η κάθε ομάδα αναζητά κίνητρα για να δώσει στους ποδοσφαιριστές της. 
 
Από την άλλη, όμως, τι μπορείς να πεις στον Βαλεντίνο Σιέλη; Η γνωστή φράση «είντα τζαιρούς εφτάσαμεν» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση αυτή. Έλεος!
 

Top