Πολύβιος Αλεξάνδρου Το παράδειγμα του Σιέλη

Το παράδειγμα του Σιέλη


Άνθρωπος με «Α» κεφαλαίο, ο Βαλεντίνος Σιέλης, ο οποίος την προηγούμενη αγωνιστική ουσιαστικά έσωσε τη ζωή του Άντριγια Καλουντζέροβιτς, όταν ο Σέρβος επιθετικός της ΑΕΛ είχε καταπιεί τη γλώσσα του. Ο αμυντικός της Ανόρθωσης, χωρίς να το πολυσκεφτεί, έδωσε αμέσως τις πρώτες βοήθειες στον Καλουντζέροβιτς, μετά τη βίαιη πτώση του στο χορτάρι, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια του τη σωματική ακεραιότητα.
 
Τη στιγμή που επικρατούσε πανικός και όλοι τραβούσαν τα μαλλιά τους, ο Βαλεντίνος έδειξε σε όλους μας θάρρος, αλλά προπαντός ψυχραιμία. Μπράβο στον Βαλεντίνο Σιέλη, ο οποίος αύριο θα τιμηθεί από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών, γι’ αυτήν του την ενέργεια. 
 
«Το Ευ Αγωνίζεσθαι είναι ο ιερός όρος του αθλητισμού, τον οποίο ο Βαλεντίνος Σιέλης απέδειξε ότι τηρεί πιστά, τόσο με την πράξη του να σώσει τον συνάδελφό του όσο και ως ο δότης μυελού των οστών, βοηθώντας έναν άλλο συνάνθρωπό μας», σημειώνει ο ΚΟΑ. «Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού θα εξετάσει τρόπους για να βραβεύσει το Βαλεντίνο Σιέλη σε ειδική εκδήλωση», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΚΟΑ. 
 
Η ενέργεια του διεθνούς αμυντικού της Ανόρθωσης θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Διότι, τέτοια περιστατικά, μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή μπροστά από τον καθέναν. Και θα ήταν ευχής έργον εάν όλοι μπορούσαν να αντιδράσουν όπως ο Βαλεντίνος. 
 
Ήδη η Ανόρθωση ενημέρωσε ότι έχει ήδη καλέσει καρδιολόγο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ώστε να εκπαιδεύσει τους ποδοσφαιριστές, για να μπορούν να αντιδρούν άμεσα σε παρόμοια περιστατικά. Το ίδιο πρέπει να πράξουν όλοι οι πρόεδροι των ομάδων, στις μεγάλες αλλά και στις μικρότερες κατηγορίες. Ας μην ξεχνάμε ότι η ζωή είναι ό,τι πολυτιμότερο υπάρχει και πρέπει να την προστατεύουμε. Ας μετατρέψουν, λοιπόν, σε πράξη το γνωστό σλόγκαν: αθλητισμός ίσον πολιτισμός. 
 

Top