Πολύβιος Αλεξάνδρου Το μεγάλο στοίχημα του Ερμή

Το μεγάλο στοίχημα του Ερμή


Αλήθεια, πόσοι πίστευαν στην αρχή της περιόδου ότι οι «φτεροπόδαροι» θα μπορούσαν να φτάσουν τόσο ψηλά στο πρωτάθλημα και να προχωρήσουν τόσο μακριά στο κύπελλο; Διότι,  εάν το καλοσκεφτεί κανείς, στον δεύτερο τη τάξει θεσμό έφτασαν μέχρι το τέρμα και πλέον θα προσπαθήσουν να μετατρέψουν το όνειρο σε πραγματικότητα. Και, αλήθεια, πόσοι πίστευαν στα λόγια των διοικούντων, όταν το θέμα διαβάθμιση έπαψε να τους απασχολεί σχετικά νωρίς, ότι ο στόχος του Ερμή ήταν η έξοδος στην Ευρώπη; Λίγοι, πολύ λίγοι, ίσως μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού ή, άντε, και των δύο. Κι όμως τα κατάφεραν μια χαρά.
 
Θα έλεγε κανείς ότι μέχρι σήμερα ο Ερμής παίρνει άριστα. Γιατί ακόμα και το κύπελλο να μην κατακτήσει, η φετινή του πορεία και στους δύο θεσμούς μόνο πετυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί. Και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στη διοίκηση όσο και στην τεχνική ηγεσία, που απέδειξαν ότι και σήμερα μπορούν να γίνουν θαύματα.
 
Πλέον, το μεγάλο στοίχημα του Ερμή είναι να μπορέσει να κρατηθεί εκεί στα ψηλά, έχοντας έναν συνετό προϋπολογισμό, και όχι να πέσει στην παγίδα των τρελών ξανοιγμάτων. Βεβαίως, θα πει κανείς ότι και να θέλουν, δεν μπορούν στις μέρες μας, όμως κανείς δεν γνωρίζει τις προθέσεις του προέδρου και του διοικητικού του συμβουλίου. Είναι νωπό ακόμα στη μνήμη μας το παράδειγμα του ΑΠΟΠ/Κινύρα Πέγειας, ο οποίος κατέκτησε το κύπελλο, βγήκε Ευρώπη, ανάγκασε ολόκληρη την Κύπρο να παραμιλάει, όμως σήμερα, δυστυχώς, δεν υπάρχει στον ποδοσφαιρικό χάρτη! Γι’ αυτό και την ομάδα της Πέγειας θα πρέπει να την έχουν ως παράδειγμα προς αποφυγήν στον Ερμή. Άλλωστε, την επιτυχία από την αποτυχία την χωρίζει κυριολεκτικά μία κλωστή. 
 
Προς το παρόν, όμως, εκεί στην Αραδίππου δικαιούνται να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την εκπληκτική πορεία της ομάδας. Κι όπως οι ίδιοι λένε, τα καλύτερα έπονται. Για να δούμε… 
 

Top