Πολύβιος Αλεξάνδρου Η ώρα των αποφάσεων

Η ώρα των αποφάσεων


Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας ολοκληρώθηκαν και πλέον απομένει να μάθουμε ποια ή ποιες ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία. Αναφέρομαι σε περισσότερες από μία, διότι υπάρχει ενδιαφέρον πέραν της μίας ομάδας να αγωνιστούν τη νέα περίοδο στην Α’ Κατηγορία. Αυτό βεβαίως εναπόκειται στην ίδια την Ομοσπονδία να αποφασίσει. Προσωπική μου άποψη ότι, από τη στιγμή που υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, καλό θα ήταν στη νέα περίοδο να συμμετάσχουν οκτώ ομάδες. 
 
Αυτό όμως που πρέπει να γίνει, τώρα, είναι τα ίδια τα σωματεία να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να θέσουν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τώρα, είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Τώρα, που δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις και έχουν όλο τον χρόνο ενώπιόν τους για να βρουν λύσεις. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, κι ας μην προτρέξουν κάποιοι να ισχυριστούν ότι τώρα αυτό που προέχει είναι οι εκλογές στην Ομοσπονδία τον ερχόμενο Μάιο. 
 
Μπορεί και αυτό να είναι ένα σοβαρό ζήτημα, αλλά τα προβλήματα που ανέδειξαν τα σωματεία, καθ’ όλην τη διάρκεια της περιόδου, είναι πολύ σημαντικά. Υπάρχουν κανονισμοί στο καταστατικό που χρήζουν διευκρινήσεων και ερμηνειών για αποφυγή νέων παρεξηγήσεων στο μέλλον. Να δοθεί σαφής ερμηνεία για το μέχρι πότε μια ομάδα μπορεί να εγγράψει νέο καλαθοσφαιριστή, όπως επίσης και για τους ξένους και κοινοτικούς και όχι να καλείται η Δικαστική να δώσει απαντήσεις. Θέματα ασφαλείας και μετακίνησης οπαδών. 
 
Ήδη η Ομοσπονδία δρομολογεί την κάρτα φιλάθλου. Μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε η αντίθετη άποψη και αυτό είναι θετικό. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν, τώρα, που το σίδερο ακόμα είναι ζεστό. Τώρα, κύριοι, και όχι αύριο. Για το καλό του μπάσκετ και μόνο…
 
 
 

Top