Χατζηλοΐζου: "Προβλήματα στην κολύμβηση"

Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο δημοσιογραφική διάσκεψη στο ξενοδοχείο Χίλτον όπου έγινε η παρουσίαση της Πρωταθλήτριας Κολύμβησης στα 100 μέτρα πεταλούδα, Ναταλίας Χατζηλοϊζου, και της εταιρείας που τη χορηγεί.
Η πολιτικογραφημένη Κύπρια κολυμβήτρια (γεννήθηκε στη Λευκορωσία και εδώ και χρόνια ζει στην Κύπρο), αναφέρθηκε στους στόχους καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η κ. Χατζηλοϊζου τόνισε ότι στόχος της είναι η Ολυμπιάδα επιδιώκοντας να κατεβάσει το χρόνο που έκανε πριν ένα μήνα. «Στοχεύουμε στην 20άδα. Είναι δύσκολο να ανέβουμε πιο ψηλά αφού δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προοπτικές στην Κύπρο». Η 29χρονη αναφέρθηκε στα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει τονίζοντας: «Το τελευταίο καιρό παλεύω με τα κύματα. Έκλεισε το κολυμβητήριο στη Λεμεσό και αναγκάζομαι να κολυμπάω σε πισίνα των 25 μέτρων αντί 50 μέτρων όπως ορίζεται. Δεν υπάρχουν εξτρα διαδρομές για να προπονηθώ και αυτό ίσως περιορίσει την επίδοσή μου στην Ολυμπιάδα.Οι αρμόδιοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα». Επιπροσθέτως, η Ναταλία Χατζηλοϊζου αντιμετωπίζει πρόβλημα με το μαγιό της αφού στην Κύπρο δεν υπάρχει εταιρεία που να χορηγεί τα μαγιό των κολυμβητών.
Η 29χρονη θέλοντας να ευχαριστήσει τη χορηγό εταιρεία, που στέκεται στο πλευρό της και τη στηρίζει κυρίως οικονομικά δήλωσε: «Αν δεν ήταν η εταιρεία μου αυτή τη στιγμή δεν θα κολυμπούσα. Εδώ και 2 χρόνια η εταιρεία στηρίζει την προσπάθειά μου για να πιάσω το όριο για την Ολυμπιάδα και προσπαθεί να κάνει τη δουλειά μου πιο επαγγελματική»
Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας, Σόνια Σιόποβα δήλωσε ότι υποστηρίζουν την Ναταλία και θέλουν να προσφέρουν στην περαιτέρω ανέλιξή της και κατ’ επέκταση στον Κυπριακό Αθλητισμό. «Από το 2006 που ξεκίνησε η κοινή πορεία της εταιρείας μας με την Ναταλία, κέρδισε συνολικά 6 μετάλλια στους Αγώνες Μικτών Κρατών Ευρώπης το Ιούλιο του 2007. Θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε γιατί πραγματικά το αξίζει».

Η Ναταλία Χατζηλοϊζου έχει εντυπωσιακό παλμαρέ συμμετοχών και διακρίσεων σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Κατετάγη 3η στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1999, έχει κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2000, ενώ την ίδια χρονιά κατέλαβε την πολύ τιμητική 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ με τη Εθνική της Λευκορωσίας.
Top