Πάει Πεκίνο ο Μινασίδης

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΝΑΣΙΔΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ


Οριστικά και αμετάκλητα, η κυπριακή άρση βαρών θα εκπροσωπηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2008. Ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Μινασίδης είναι με απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών ο 15ος αθλητής της Κύπρου που θα συμμετάσχει στην κορυφαία αθλητική γιορτή του πλανήτη.

Με επιστολή προς την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε τη συμμετοχή του Δημήτρη Μινασίδη στην κατηγορία των 69 κιλών, στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Ο πρωταθλητής μας συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους 15 αθλητές του κόσμου στην κατηγορία του και σύμφωνα με το σύστημα ολυμπιακής πρόκρισης, εξασφαλίζει απευθείας ατομική πρόσκληση συμμετοχής.

Πρόκειται σίγουρα για μια μεγάλη επιτυχία για την κυπριακή άρση βαρών που θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1972 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, με τα χρώματα της Αυστραλίας, ο συμπατριώτης μας Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος είχε τερματίσει στην 6η θέση.

Μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής του Μινασίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνο 2008, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών κ. Δαμιανός Χατζηδαμιανού έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πρόκειται για ένα πραγματικό άθλο για το άθλημά μας και την Κυπριακή Ομοσπονδία Άρσης Βαρών. Μέσα σε επτά χρόνια, όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια για την καλλιέργεια και ανάπτυξη του αθλήματος στον τόπο μας, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή αθλητή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Δημήτρης έχει καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια και του αξίζουν συγχαρητήρια. Τεράστια ήταν και η βοήθεια του προπονητή του, του κ. Ανανία Αμανατίδη ο οποίος τον προετοίμασε σωστά και τον ανέδειξε ως ένα από τους καλύτερους αρσιβαρίστες παγκοσμίως, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Είμαστε βέβαιοι ότι και στο Πεκίνο να δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να τιμήσει την κυπριακή άρση βαρών και τα κυπριακά χρώματα γενικότερα.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον ΚΟΑ και την Επιτροπή Ταλέντων του Οργανισμού ιδιαίτερα, μέσα από την οποία ξεπήδησε ο Δημήτρης Μινασίδης. Ευχαριστούμε επίσης θερμά την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για την στήριξη που μας παρείχε όλα αυτά τα χρόνια».
Top