Ξιφασκία: Πρωταθλητής Νέων ο Γιαννάκη – Κυπελλούχα η Νικολέττου!

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 16/10/10 στο κλειστό αθλητικό κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών και το Παγκύπριο Κύπελλο Νέων Γυναικών στο ξίφος μονομαχίας. Μαχητικότητα και επιμονή έδειχναν οι προσπάθειες των νέων ξιφομάχων, όπως επίσης και υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, που αποδείχθηκε σε πολλά παιχνίδια,  γεγονός το οποίο πρόσφερε ένα υπέροχο θέαμα σε όλους τους παρευρισκόμενους που γέμισαν την αίθουσα ξιφασκίας.

Στον τελικό νέων ανδρών επικράτησε ο έφηβος Κώστας Γιαννάκη του Δημήτρη Δημητρίου και οι δυο αθλητές του Σωματείου Λευκωσίας. Ο Γιαννάκη πλασαρίστηκε στον τελικό μετά από έναν κρίσιμο ημιτελικό ενάντια στον Αχιλλέα Αλούπα (κέρδισε με 15-14 μετά από παράταση 1’ αφού ο αγώνας είχε λήξει ισόπαλος!). Την τρίτη θέση μοιράστηκε με τον Αλούπα ο Αλέξανδρος Αχιλλέως του Σωματείου Λεμεσού (πρώτη του εμφάνιση στα μετάλλια!).

Στις γυναίκες, η Αμαρυλλίς Νικολέττου του Σωματείου Λεμεσού νίκησε τη Μαρία Χατζηθωμά του Σωματείου Λευκωσίας και κατέκτησε για 1η φορά το χρυσό μετάλλιο. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Μελίνα Κουγιάλη και η Νικόλ Βάκη, αθλήτριες του Σωματείου Λευκωσίας.

Ικανοποίηση και ενθουσιασμό εξέφρασαν ο Πρόεδρος της ΚΟΞ κος. Γιάννης Χατζηαράπης και ο ομοσπονδιακός προπονητής κος. Ηρακλής Εμμανουηλίδης. «Τα παιδιά είναι το μέλλον της ξιφασκίας στον τόπο μας. Όταν βλέπεις τις προσπάθειες και τους κόπους των νεαρών αθλητών και των προπονητών να αποδίδουν, σε ενθαρρύνουν να συνεχίσεις με περισσότερο ζήλο και αφοσίωση!» δήλωσε ο κος. Χατζηαράπης.

Η ΚΟΞ θέλει να ευχαριστήσει τους χορηγούς της, ιδιαίτερα την ΟΠΑΠ Κύπρου που στηρίζει το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας.

Το εγχώριο αγωνιστικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών στις 6/11/10 στη Λευκωσία και το Διεθνές Κύπελλο Νέων «Αφροδίτη» στις 20/11/10 στη Λεμεσό.

Μέχρι τότε συνεχίζονται οι προσπάθειες προβολής και προώθησης του αθλήματος ανά το παγκύπριο. Η ΚΟΞ θα ήθελε να ευχαριστήσει το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας Κύπρου για τη διοργάνωση του φιλανθρωπικού πανηγυριού που έγινε την Κυριακή 10/10/10 στη Λευκωσία και για την ευκαιρία να προβληθούν λιγότερο δημοφιλή αθλήματα όπως η ξιφασκία.


Top