Τα άπλυτα του Ασάντζ βγαίνουν στη φόρα

Δύο από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης που φιλοξενούν τις «διαρροές» του Τζούλιαν Ασάντζ, η βρετανική εφημερίδα «Τhe Guardian» και η αμερικανική «Νew Υork Τimes», καθώς και ένας πρώην συνεργάτης του ιδρυτή του WikiLeaks, στρέφονται τώρα εναντίον του, με βιβλία που κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Δημοσιογράφοι οι οποίοι είχαν επαφές μαζί του λένε ότι ο 39χρονος Ασάντζ «έχει κάτι που θυμίζει τον Πίτερ Παν», δηλαδή... χοροπηδάει γύρω-γύρω όταν μιλάει και πετάγεται από το ένα θέμα στο άλλο. Ο Μπιλ Κέλερ, διευθυντής στους «Νew Υork Τimes», αποκαλύπτει ότι ένας από τους ρεπόρτερ του είπε ότι η συμπεριφορά τού Ασάντζ ήταν «πολύ περίεργη» και ότι «μύριζε σαν να μην είχε πλυθεί για ημέρες». Ο άνθρωπος πίσω από τη μεγάλη «διαρροή» των αμερικανικών απορρήτων εγγράφων περιγράφεται αλλού ως «εξαιρετικά ευφυής και καλλιεργημένος, αλλά υπερόπτης» .

Οι αποκαλύψεις θα κυκλοφορήσουν σήμερα Τετάρτη στις ΗΠΑ, σε ηλεκτρονικό βιβλίο με τίτλο «Ανοιχτά Μυστικά: το WikiLeaks, ο πόλεμος και η αμερικανική διπλωματία». Ο βρετανικός «Guardian» θα δημοσιεύσει τη δική του εκδοχή με τίτλο «WikiLeaks: Μέσα στον πόλεμο του Τζούλιαν Ασάντζ εναντίον της μυστικότητας». Άλλο ένα βιβλίο 304 σελίδων θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο μήνα, με τίτλο «Μέσα στο WikiLeaks: Τα χρόνια που πέρασα στο πιο επικίνδυνο website του κόσμου». Συγγραφέας είναι ο Ντάνιελ Ντόμσχαϊτ-Μπεργκ, που ίδρυσε μαζί με τον Ασάντζ το site το 2006.

Ο πόλεμος των βιβλίων για τον αμφιλεγόμενο Αυστραλό μόλις άρχισε. Και ο ίδιος εξάλλου θα εκδώσει τα απομνημονεύματά του εντός των προσεχών εβδομάδων.

Top