Βοήθεια στη Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ

«Χείρα βοηθείας» στην ομάδα χόκεϊ επί πάγου της Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ, η οποία «ξεκληρίστηκε» στο προχθεσινό τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία, προσφέρουν οι υπόλοιποι σύλλογοι που συμμετέχουν στην Κοντινένταλ Χόκεϊ Λιγκ.

Ο επικεφαλής του πρωταθλήματος, Βιάτσελαβ Φετίσοφ, δήλωσε ότι οι ανταγωνίστριες ομάδες προσφέρονται να παραχωρήσουν άμεσα παίκτες στη Λοκομοτίβ, ενώ και αρκετοί παίκτες δηλώνουν πρόθυμοι να μετεγγραφούν στη ρωσική ομάδα και να τη βοηθήσουν να ξανασταθεί στα πόδια της. «Η Λοκομοτίβ μπορεί να έχει εκ νέου ανταγωνιστική ομάδα σε 2-3 ημέρες», τόνισε ο Φετίσοφ. Επίσης, οπαδοί της Σπαρτάκ Μόσχας προτείνουν να επιστρέψουν άμεσα στη Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ παίκτες που ξεκίνησαν από τις ακαδημίες του συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι ανάλογο είχε γίνει το 1979, επί Σοβιετικής Ένωσης, όταν η ποδοσφαιρική ομάδα της Παχτακόρ Τασκένδης «αποδεκατίστηκε» σε αεροπορικό δυστύχημα, μετά από σύγκρουση του αεροσκάφους που τη μετέφερε στο Μινσκ (κατά σύμπτωση και η αποστολή της Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ ταξίδευε για την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας) με άλλο αεροπλάνο. Ποδοσφαιριστές από άλλες ομάδες μετακινήθηκαν άμεσα στην ομάδα από το Ουζμπεκιστάν, ενώ οι Αρχές αποφάσισαν τότε η Παχτακόρ να μην υποβιβαστεί για μία τριετία.

Στο μεταξύ, φίλαθλοι στο Γιάροσλαβ αφήνουν λουλούδια και ανάβουν κεριά έξω από τη χωρητικότητας 9.000 θεατών αρένα της πόλης, που αποτελεί έδρα της Λοκομοτίβ. Άλλοι ανάρτησαν ένα πανό που γράφει «Σάνια, συνέχισε να παλεύεις. Η χώρα είναι μαζί σου», αναφερόμενοι στον επιθετικό της ομάδας Αλεξάντρ Γκαλίμοφ, έναν από τους δύο επιζήσαντες του δυστυχήματος. Τόσο ο Γκαλίμοφ, όσο και ο έτερος διασωθείς, Αλεξάντρ Σιζόφ (μέλος του πληρώματος) νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Top