Πληρώνει τα σπασμένα

Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε από τη Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ η ΑΕΛ για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της στον διακοπέντα αγώνα με την ΑΕΚ που έγινε στο ΓΣΖ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Παράλληλα τιμωρήθηκε με το βαρύ χρηματικό πρόστιμο ύψους €17.000. Η τιμωρία της ΑΕΛ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, αφού δύο μέλη της Δικαστικής, Ηρακλής Παπανδρέου και Παναγιώτης Κυπριανού πρότειναν ότι έπρεπε να επιβληθεί επιπλέον ποινή μίας αγωνιστικής σε ουδέτερο γήπεδο και να μην επιβληθεί πρόστιμο, αλλά μειοψήφησαν.
Η ΑΕΛ θα εκτίσει την ποινή στον αγώνα με τον ΑΠΟΠ/Κινύρα την 11η αγωνιστική, ενώ ο αγώνας ΑΕΚ-ΑΕΛ όπως αναμενόταν κατακυρώθηκε με 2-0 υπέρ της ΑΕΚ.

ΚΑΥΚΑΛΙΑΣ: «Φτάνει πια»
Με το άκουσμα της ποινής από τη Δικαστική Επιτροπή, ο Διευθυντής της ΑΕΛ Μιχάλης Καυκαλιάς ένιωσε ανακούφιση, αφού, όπως τόνισε στη «Σ», θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη. «Η Δ.Ε. άκουσε τα επιχειρήματα της ομάδας μας για μετρίαση της υπόθεσης και τα έλαβε σοβαρά υπόψη. Η ποινή θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη και είμαστε ανακουφισμένοι γι’ αυτό», ανέφερε αρχικά, ενώ έστειλε το μήνυμα προς τους οπαδούς της ομάδας τους. «Την επόμενη φορά που θα παρουσιαστούμε ενώπιον της Δ.Ε. για παρόμοια υπόθεση θα μας επιβάλει πολύ πιο βαριά ποινή. Καλούμε τους οπαδούς μας να συμμορφωθούν, να είναι προσεκτικοί, αφού είναι η ομάδα που πληρώνει τις ατασθαλίες τους».

Άλλες τιμωρίες
Βαριά ποινή τεσσάρων αγωνιστικών επιβλήθηκε στον έφορο ποδοσφαίρου της Α.Ε.Πάφου Κούλλη Ιγνατίου, γιατί αποβλήθηκε από το διαιτητή στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Εθνικό.
Παράλληλα επιβλήθηκαν €1200 πρόστιμο σε Α.Ε.Πάφου και Ατρόμητο αντίστοιχα, για παράβαση του άρθρου 81 που αφορά στον αριθμό των κίτρινων καρτών που δέχονται οι ομάδες ανά αγώνα.
Πέραν των κατηγοριών για τις ομάδες της Α’ κατηγορίας η Δικαστική Επιτροπή επέβαλε εξάμηνο αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα στο Γιάννη Μιχαήλ, ποδοσφαιριστή της Αλκής (U17) γιατί έσπρωξε διαιτητή σε αναμέτρηση της ομάδας του.
Επίσης σε 10 ποδοσφαιριστές του Άρη (U21) που συμμετείχαν σε επεισόδια σε αγώνα του πρωταθλήματος, επιβλήθηκε η ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής, ενώ ο τερματοφύλακας του Άρη Ιωσήφ Βραχίμης τιμωρήθηκε για τον ίδιο λόγο με τρεις αγωνιστικές.

Top