Ο ΚΟΑ τίμησε τη μνήμη Νική Γεωργίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού καθιέρωσε ως ετήσιο θεσμό τη διοργάνωση αγώνα δρόμου εις μνήμην του Νική Γεωργίου. Για το λόγο αυτό διοργανώθηκε την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010, μετά το μνημόσυνο του Νική Γεωργίου, στο Φρέναρος, ο τρίτος αγώνας δρόμου. Στην εκδήλωση συμμετείχε το σωματείο «Περικλής Δημητρίου», οι δρομείς του οποίου κάλυψαν απόσταση δέκα περίπου χιλιομέτρων και τερμάτισαν στο κοιμητήριο Φρενάρους, όπου τελέστηκε τρισάγιο και κατατέθηκαν στεφάνια στον τάφο του αείμνηστου Νική Γεωργίου. Στους δρομείς απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια.

Ο ΚΟΑ εκπροσωπήθηκε από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ανδρέα Αναστασίου και τον εκπρόσωπο Τύπου Νεόφυτο Γεωργίου. Παρέστησαν, επίσης, το πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ Πάμπος Στυλιανού, η οικογένεια, καθώς και συγγενείς και φίλοι του αείμνηστου Νική. Όπως είναι σε όλους γνωστό, ο Νικής Γεωργίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Νέας Σαλαμίνας και αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στον αθλητισμό και στα κοινά του τόπου μας. Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ.

Ο κ. Αναστασίου, σε σύντομη ομιλία του, ανέφερε ότι η εκδήλωση αυτή αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του και ένδειξη ευγνωμοσύνης του ανώτατου αθλητικού φορέα του τόπου μας, του ΚΟΑ, για όσα πρόσφερε στον αθλητισμό μας και στην κοινωνία μας γενικότερα, ο αείμνηστος Νικής Γεωργίου. Υπενθύμισε επίσης την απόφαση του Οργανισμού, στην καθιέρωση ετήσιου βραβείου Νική Γεωργίου ύψους €2.000, το οποίο παραχωρείται στον καλύτερο μαθητή - αθλητή των 400 μέτρων. Η απονομή θα γίνει σε εκδήλωση της ΚΟΕΑΣ την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010.

Top