Καλό ταξίδι, φίλε Άθω...

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (18/11) Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ ΑΘΩΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Από τις πιο δύσκολες στιγμές ενός δημοσιογράφου είναι όταν αναγκάζεται να αποχαιρετήσει ένα συνάνθρωπό του, ο οποίος ολοκλήρωσε τη σύντομη παρουσία του στη γήινη ζωή και όδευσε προς την αιώνια. Τα λόγια σε τέτοιες περιπτώσεις δεν βγαίνουν με ευκολία, γιατί απλώς ένα «καλό ταξίδι, φίλε,» είναι αρκετό. Από χθες το πρωί η οικογένεια της κυπριακής καλαθόσφαιρας είναι πιο φτωχή, αφού έγινε γνωστή η μετάβαση στην αιώνια ζωή τού πρώην διεθνούς διαιτητή και μέλους της Επιτροπής Διαιτησίας Άθου Χριστοδούλου. Στα 53 του χρόνια ο Άθως Χριστοδούλου νικήθηκε από την επάρατη νόσο, με την οποία πάλευε τα τελευταία χρόνια. Πάλευε στην κυριολεξία και έλεγε πως θα συνεχίσει τον αγώνα ώσπου κρατούσαν οι δυνάμεις του. Όμως, το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου το σώμα του δεν άντεξε άλλο και παρέδωσε το πνεύμα και την ψυχή του στον Κύριο. Ο Άθως Χριστοδούλου ήταν διαιτητής της ΚΟΚ από το 1987 έως το 2007 και διεθνής από το 1992. Αιωνία σου η μνήμη, φίλε Άθω, καλό ταξίδι και κουράγιο σε όλους τους συγγενείς σου...

Ανακοίνωση ΚΟΚ
Σε ανακοίνωσή της, η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αναφέρει:
«Απεβίωσε σήμερα Παρασκευή, 19/11/2010, ο πρώην διεθνής διαιτητής και μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας Άθως Χριστοδούλου. Ο πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ., το προσωπικό της ομοσπονδίας και όλη η καλαθοσφαιρική οικογένεια εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άθου Χριστοδούλου. Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, σε όλους τους αγώνες όλων των κατηγοριών, που θα διεξαχθούν το τριήμερο 19-21 Νοεμβρίου 2010, θα τηρηθεί μονόλεπτη σιγή, σε ένδειξη εκτίμησης για την προσφορά του στα καλαθοσφαιρικά πράγματα του τόπου μας.
Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας σε πρόσφατη συνεδρία του εισηγήθηκε τον Άθω Χριστοδούλου όπως τιμηθεί στην εκδήλωση βραβεύσεων ΟΠΑΠ/ΚΟΑ με θέμα το ήθος και το ευ αγωνίζεσθαι. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε μεταγενέστερο στάδιο θα τιμήσει τη μνήμη του Άθου Χριστοδούλου με διάφορες εκδηλώσεις. H κηδεία του Άθου Χριστοδούλου θα γίνει σήμερα Σάββατο, 20/11/2010, και ώρα 14:00, από τον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία. Θα γίνονται εισφορές προς την οικογένειά του».

Ανακοίνωση Σ.Δ.Κ.Κ.
Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου αναφέρει: «Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθόσφαιρας Κύπρου με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνει το χαμό του φίλου και συναδέλφου Άθου Χριστοδούλου. Το Δ.Σ. ως ελάχιστο φόρο τιμής αποφάσισε όπως καλύψει τα έξοδα της νεκρώσιμης ακολουθίας, παρουσιαστεί σύσσωμο στη νεκρώσιμη ακολουθία και ότι σε όλους τους αγώνες που θα ακολουθήσουν αυτού του σαββατοκύριακου θα τηρηθεί μονόλεπτη σιγή και τα μέλη μας θα φέρουν μαύρα περιβραχιόνια. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει σήμερα στις 14:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία και η ταφή στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Εισφορές θα γίνονται προς την οικογένεια του εκλιπόντος».

Ανακοινώσεις σωματείων
Μέχρι χθες το απόγευμα συλλυπητήριες ανακοινώσεις για το θάνατο του Άθου Χριστοδούλου απέστειλαν τα σωματεία του Αχιλλέα Καϊμακλίου και της ΕΝΑΔ Αγίου Δομετίου.
Top