ΑΝΟΡΘΩΣΗ: «Αντώνης Παπαδόπουλος» για τους ομίλους

Ένα «Αντώνης Παπαδόπουλος» το οποίο να πληροί, όχι μόνο προδιαγραφές προκριματικών αλλά και ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, έθεσαν ως στόχο στην Ανόρθωση. Ή καλύτερα, αποτελεί έναν από τους τρεις πυλώνες του διοικητικού οράματος για το άμεσο μέλλον, μετά τη βελτίωση της υποδομής και τον πλήρη επαγγελματισμό στον τρόπο εσωτερικής λειτουργίας.

Ρωτήσαμε από το Σάββα Κάκο κατά πόσο είναι εφικτό τέτοιο μεγαλεπήβολο σχέδιο, νοουμένου και της θέσης στην οποία είναι κτισμένη η έδρα της «κυρίας» και ο αναπληρωτής πρόεδρός της μάς απάντησε: «Βεβαίως. Με κάποιες σωστές μελέτες. Υπάρχει σίγουρα κάποιο κόστος, αλλά πιστεύω ότι με σωστή δουλειά, σωστό προγραμματισμό και δημιουργώντας κάποιους χώρους οι οποίοι θα φέρουν κάποια λεφτά, διότι πρέπει να βρεις τρόπο να γίνεται απόσβεση όπως έγινε με τα θεωρεία, όλα γίνονται. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πολλές από τις εγκαταστάσεις της Ανόρθωσης θα ξοφληθούν και θα αυξηθούν πολύ τα έσοδά της. Ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή. Τα πράγματα πρέπει να γίνουν σταδιακά».

Ένα από τα πρώτα συμπεράσματα από τις τοποθετήσεις του στελέχους των «κυανόλευκων» είναι ότι δεν τίθεται θέμα δημιουργίας νέου γηπέδου. «Το έχω δηλώσει ξεκάθαρα. Ήταν μια βιαστική σκέψη δική μου όταν έβλεπα ότι δεν μας χωρούσε το ‘Αντώνης Παπαδόπουλος’. Βρήκαμε γη με σκέψη να κτίσουμε ένα γήπεδο των 18.000 θέσεων, κάτι σαν μίνι Emirates», σχολίασε ο Σάββας Κάκος, παραδεχόμενος: «Ήταν μια βιαστική κουβέντα από εμένα, αλλά όταν κάνεις δεύτερες σκέψεις, εκείνο το οποίο δεν πρέπει να ξεχνούμε είναι ότι η Ανόρθωση έχει πίσω της μια ιστορία. Η Ανόρθωση σημαίνει Αμμόχωστος. Το να κτίσεις ένα νέο γήπεδο σημαίνει ότι ξεχνάς το κεφάλαιο Αμμόχωστος. Γι’ αυτό λέω ότι ήταν βιαστική. Ελπίζουμε να γίνει κάτι με το Κυπριακό και να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το γήπεδο στην Αμμόχωστο. Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε όποτε χρειαστεί. Δεν μπορούμε όμως να σκεφτόμαστε τώρα αυτό το πράγμα. Είναι σαν να σηκώνουμε τα χέρια στην εισβολή».

Νέες βελτιώσεις
Καταλήγοντας, ο Σάββας Κάκος σημείωσε: «Θέλουμε να βελτιώσουμε πολλά πράγματα στο γήπεδο. Έχουμε κάποια πλάνα τα οποία θα βελτιώσουν και τις ανέσεις του κόσμου στο γήπεδο. Ταυτόχρονα, ένα μεγάλο όραμα είναι να δημιουργήσουμε εκεί και το μουσείο της Ανόρθωσης Αμμοχώστου. Πλησιάζουν και τα 100ντάχρονα».

Με απουσίες η «κυρία»
Με το μυαλό… στην πρόκριση στους «8» του κυπέλλου και με την έγνοια στους τραυματίες, βρίσκεται η ποδοσφαιρική Ανόρθωση, μια μέρα πριν από την επαναληπτική της αναμέτρηση με τον Απόλλωνα. Το θετικό είναι πως χθες, οι Λαμπάν και Νικολάου προπονήθηκαν κανονικά, άρα… μπαίνουν στην αποστολή του Τσιρείου.
Όσον αφορά τους άλλους προερχόμενους από τραυματισμό «κυανόλευκους», οι Σάβιο και Λάμπρου γυμνάστηκαν ατομικά, ενώ ο Μπεκιάι ανακτά συνεχώς το χαμένο έδαφος. Επίσης, ο Οτσόκολιτς ξεκίνησε από χθες και θα συνεχίσει μέχρι αύριο πρωινές ατομικές προπονήσεις, ενώ σε κανονικούς ρυθμούς επανήλθε ο Θεοδότου.
Ωστόσο, η επίσημη ενημέρωση έβγαλε και μια δυσάρεστη είδηση: «Πρόβλημα προέκυψε με τον Ντομπρασίνοβιτς, ο οποίος έχει αιμάτωμα στο γαστροκνήμιο. Υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα, το οποίο δεν έδειξε ρήξη του μυ. Υποβάλλεται σε εντατικές φυσιοθεραπείες και κρίνεται αμφίβολος».
Σημειώστε ακόμα, πως έπιασε δουλειά με το φοίνικα στο στήθος και ο Τόφας, ο οποίος ανακοινώθηκε και τυπικά ως το τέταρτο χειμερινό απόκτημα (με υποσχετική).
Top