80 χρόνια ΑΣΙΛ

Ο ΑΣΙΛ Λύσης συμπληρώνει φέτος 80 χρόνια ζωής. Ένα ιστορικό και πρωτοπόρο σωματείο που κάποτε αγωνιζόταν στην Α’ Κατηγορία όπου και έβαλε τη σφραγίδα του πριν από το 1974. Τα αξέχαστα νυκτερινά τουρνουά και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις που διοργάνωνε ο ΑΣΙΛ στο γήπεδο «Γρηγόρης Αυξεντίου» στη Λύση, το πρώτο γήπεδο με χόρτο στην Κύπρο, θα μείνουν αξέχαστα. Η προσφυγιά και ο διασκορπισμός των μελών και φίλων του δημιούργησαν πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα η ομάδα να πέσει κατηγορίες. Οι άνθρωποί του, πάντως, παρά τις τόσες δυσκολίες, δεν το βάζουν κάτω και προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο τον ΑΣΙΛ και ζωντανή τη μνήμη της Λύσης.

Οι γιορτασμοί του ΑΣΙΛ για τα 80χρονα του σωματείου ξεκίνησαν από τον περασμένο μήνα με τη διοργάνωση τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου «Αυξέντεια 2012». Σήμερα θα γίνει η αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος Λύσης ενώ μέσα στους δύο επόμενους μήνες θα γίνουν κι άλλες διοργανώσεις, όπως διάλεξη για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων μέσω του αθλητισμού τουρνουά παλαιμάχων, μνημόσυνα θανόντων μελών και αθλητών του ΑΣΙΛ κ.ά. Ο επίσημος εορτασμός για τα 80χρονα θα γίνει στις 7 Ιουλίου στο στάδιο «Γρηγόρης Αυξεντίου» και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας.

Επί παντός επιστητού

Ο ΑΣΙΛ ήταν πρωτοπόρος όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Γι’ αυτό και οι εκδηλώσεις του για τα 80χρονα από την ίδρυσή του είναι αρκετές και σημαντικές.

*Βέβαια αυτές τις ημέρες υπάρχει και έντονη περίσκεψη για το μέλλον της ομάδας λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

*Ο ΑΣΙΛ όπως και άλλα μικρά προσφυγικά σωματεία περιμένουν την έμπρακτη οικονομική ενίσχυσή τους από την πολιτεία. Αντ’ αυτού εκεί που περίμεναν ένα ποσό, αυτό μειώθηκε πολύ σημαντικά και καθυστερεί να έρθει.

*Πώς μπορείς να τα βγάλεις πέρα όταν αναμένεις 40 χιλ. ευρώ και σου λένε ότι θα πάρεις 9!

*Οι λίγοι παράγοντες που στηρίζουν ακόμα τα μικρά προσφυγικά σωματεία έχουν κουραστεί. Και δεν θ' αργήσει ο χρόνος που και άλλα σωματεία μας θα βάλουν λουκέτο.

*Ήταν μεγάλο λάθος των οπαδών της ΑΕΛ τα επεισόδια που έκαναν με οπαδούς της Ομόνοιας που πανηγύριζαν τον τίτλο στη Λεμεσό. Απαράδεχτη νοοτροπία.

*Όταν οι ίδιοι πανηγύριζαν -σωστά- την κατάκτηση του τίτλου, κανένας δεν τους είπε οτιδήποτε. Μέχρι και η Αστυνομία παραδέχτηκε πως έδειξε ανοχή και κάποιοι είχαν προκαλέσει ζημιές σε καταστήματα και την πόλη.

*Κόπηκε τελικά ο Δ. Χιώτης από την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας κι ας ήταν ο καλύτερος σε αγωνιστική φόρμα.

*Το σκέφτονται στην ΑΕΚ για αλλαγή έδρας και κάνουν λόγο για το «Αμμόχωστος». Δεν είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο το ΓΣΖ και το ξέρουν καλά όλοι.

*Μπορεί να τελείωσε η αγωνιστική περίοδος, όμως δεν πήγαν ακόμα όλοι οι ποδοσφαιριστές σε διακοπές. Είναι αυτοί που έχουν να παίρνουν 4-5 μισθούς. Θα πληρωθούν;

Top