Ο Δημήτρης Μητροπάνος τραγουδά στο Πελένδρι

Ο μεγάλος λαϊκός ερμηνευτής σε μια ξεχωριστή εμφάνιση τραγουδά και δίνει ελπίδα, αφού η συναυλία στο Πελένδρι γίνεται κάτω από το σύνθημα «Δωρεά Οργάνων - Δώρο Ζωής».

Όλα γύρω από το Δημήτρη Μητροπάνο φέτος ήταν και είναι «Στη Διαπασών». Στη Διαπασών η καλοκαιρινή του περιοδεία που ακολουθεί τη μεγάλη επιτυχία των φετινών του εμφανίσεων. Η συγκινητική επιστροφή του Δημήτρη Μητροπάνου στην αθηναϊκή νύχτα και στη δισκογραφία σήμανε από την αρχή συναγερμό προσέλευσης και ήταν θετικά φορτισμένη η ατμόσφαιρα στην κάθε εμφάνισή του επί σκηνής.

«Στη Διαπασών» ο τίτλος του νέου του cd, που από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του έγινε χρυσό, με τραγούδια από 18 σπουδαίους δημιουργούς που ενώθηκαν για μια φωνή.

Από τα ανεπανάληπτα ζεϊμπέκικα, στα τραγούδια των μεγάλων δημιουργών... Από τις απρόβλεπτες αγαπημένες ροκ μπαλάντες, στα «πιο ωραία λαϊκά»... Από τις μοναχικές σολιστικές ερμηνείες ανεξίτηλων τραγουδιών, στα ντουέτα του έρωτα, του χωρισμού και της ανατροπής, ή στις ομαδικές καταθέσεις του κεφιού.

Μαζί του στη συναυλία, τρεις νέοι αξιόλογοι τραγουδιστές που ξεχώρισαν με τις επιλογές και τις εμφανίσεις τους. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Γιώργος Καραδήμος και η Ασπασία Θεοφίλου.

Η συναυλία του Δημήτρη Μητροπάνου στο Πελένδρι διοργανώνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Σύνδεσμο Αποδήμων και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Πελενδρίου. Ένα Φεστιβάλ που περιλαμβάνει ποικίλες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, έχοντας στόχο του τη συντήρηση και προβολή της παράδοσής μας, αλλά και την προσφορά ποιοτικής ψυχαγωγίας.

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει αύριο Κυριακή, 2 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ. από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου. Στην εναρκτήρια εκδήλωση θα γίνει η αδελφοποίηση του Συνδέσμου Αποδήμων & Φίλων Πελενδρίου με το Σύλλογο Ποντίων Παλατιανού «Παναγία Σουμελά» - Δήμου Κρουσσών (Νομού Κιλκίς) και θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τις χορευτικές ομάδες των δύο συλλόγων.
Αποκορύφωμα των φετινών εκδηλώσεων, η μεγάλη συναυλία Δημήτρη Μητροπάνου που θα γίνει το Σάββατο, 8 Αυγούστου, στο δροσερό περιβάλλον του Κοινοτικού Σταδίου Πελενδρίου, στις 9μ.μ. Είσοδος: €20.
Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Την Κυριακή, 9 Αυγούστου, στις 10 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Αιμοδοσία στη μνήμη του νεαρού Τάσου Σαζού που, χάνοντας πρόσφατα τη ζωή του σε δυστύχημα, έγινε δότης οργάνων προσφέροντας ζωή σε συνανθρώπους μας.
Την ίδια μέρα, στις 11π.μ., θα γίνει ξενάγηση στις δύο αρχαίες εκκλησίες της κοινότητας -Τιμίου Σταυρού και Παναγίας Καθολικής- από αρμόδιο του Τμήματος Αρχαιοτήτων.
Στις 7 μ.μ., στο Πάρκο Συντριβανιού, θα λάβει χώραν παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων (τραχανάς, χαλλούμι, ππαλουζές), τα οποία και θα προσφέρονται σ' όλους τους παρευρισκομένους. Στο χώρο θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική από τους αδελφούς Χατζήμυλου και κυπριακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Όμιλο «Όλυμπος».

Την Πέμπτη, 13 Αυγούστου, τo Κέντρο Νεότητας Πελενδρίου θα παρουσιάσει μια επίκαιρη πολιτικοκοινωνική σατιρική επιθεώρηση.
Συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα Ρύμβος. Την Κυριακή, 16 Αυγούστου, το Φεστιβάλ κλείνει με τον 8ο Περιφερειακό Παιδικό Μουσικό Διαγωνισμό σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Στέλιου Κυριάκου και στην παρουσία γνωστών τραγουδιστών.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα λειτουργήσει Έκθεση Ζωγραφικής Νέων Κατοίκων και Απόδημων Πελενδρίου, ενώ την Κυριακή, 2/8, θα πραγματοποιηθεί περπάτημα στο μονοπάτι από ΠΕΟ προς Μούττη. Το 8ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πελενδρίου οργανώνουν το Κοινοτικό Συμβούλιο και ο Σύνδεσμος Αποδήμων σε συνεργασία με τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας.
Top