Ριζοσπαστικές αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις

ΕΦΙΚΤΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ, ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Ριζοσπαστικές αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις πριν από το τέλος του έτους προανήγγειλε ο Υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου, ενώ ανέφερε ότι μέσα από τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό θα καταστεί εφικτή και η μείωση της στρατιωτικής θητείας. Ο Υπουργός ενημέρωσε χθες το πρωί την αντιπροσωπία της ΕΔΕΚ, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του Κινήματος, Γιώργο Βαρνάβα, στην παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και άλλων στελεχών, για μια σειρά από θέματα, σε σχέση τόσο με το παρόν όσο και το μέλλον της Ε.Φ.

Η συνάντηση, επισήμανε ο κ. Φωτίου, έγινε σε συνέχεια της σύσκεψης για την άμυνα που πραγματοποιήθηκε στο Τρόοδος τον περασμένο Αύγουστο. Αναφερόμενος στους μελλοντικούς σχεδιασμούς για την αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, ο κ. Φωτίου είπε ότι «οι αλλαγές που θα επέλθουν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας θα είναι ριζοσπαστικές». Πρόκειται για «ευρύ φάσμα αλλαγών στη δομή, στην οργάνωση, στη λειτουργία, στους εξοπλισμούς και στα νομοθετήματα», σημείωσε.

Πριν από το τέλος του 2013

Ο Υπουργός Άμυνας πρόσθεσε, ακόμα, ότι ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός θα παρουσιαστεί πριν από το τέλος του χρόνου ενώπιον του Υπουργικού και αφού προηγηθούν συναντήσεις με όλα τα κόμματα. Είπε, επίσης, ότι τα θέματα της άμυνας πρέπει να μείνουν μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις και «να προχωρήσουμε όλοι μαζί». Ευχαρίστησε, τέλος, την ΕΔΕΚ τονίζοντας ότι η εποικοδομητική συνεργασία θα είναι συνεχής. Ερωτηθείς αν οι σχεδιαζόμενες αλλαγές περιλαμβάνουν και τη μείωση της στρατιωτικής θητείας, ο κ. Φωτίου είπε ότι «είναι εφικτή μείωση της θητείας στην Ε.Φ., δεδομένου ότι θα επέλθουν όλες αυτές οι αλλαγές, θα επέλθει η αναδιάρθρωση και ο εκσυγχρονισμός».

Εθνικό θέμα η άμυνα

Από την πλευρά του ο Γιώργος Βαρνάβα είπε ότι για την ΕΔΕΚ τα θέματα άμυνας ποτέ δεν ήταν θέματα κομματικών χρωματισμών, αλλά πρέπει να αντιμετωπίζονται σε εθνικό επίπεδο. Είπε ότι η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΔΕΚ για συναντήσεις με όλους τους Υπουργούς της Κυβέρνησης, ενώ ευχαρίστησε για την «πλήρη ενημέρωση» των στελεχών της ΕΔΕΚ αναφορικά με την κατάσταση στις ένοπλες δυνάμεις και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς του ΓΕΕΦ και του Υπουργείου Άμυνας. Διαβεβαίωσε, εξάλλου, τον Υπουργό και τον Αρχηγό της Ε.Φ. για την ετοιμότητα του Κινήματος να συζητήσει μελλοντικές προτάσεις που θα στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, λαμβάνοντας υπόψη τη λειτουργικότητα και το αξιόμαχο της Ε.Φ.

Top