Πάει με διαφορά ασφαλείας…

Ο Νίκος Αναστασιάδης ανοίγει την ψαλίδα από τους ανθυποψηφίους του

Ανοικτή η κούρσα Σταύρου Μαλά-Γιώργου Λιλλήκα για το εισιτήριο της δεύτερης Κυριακής. Προβάδισμα Μαλά κατά μια ποσοστιαία μονάδα

Τρεις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, μεγάλη δημοσκόπηση της «Σημερινής» φέρει τον Νίκο Αναστασιάδη ν’ ανοίγει την ψαλίδα έναντι των ανθυποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, τόσο στον πρώτο γύρο όσο και στα σενάρια της δεύτερης Κυριακής. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με σχετικό εύρημα της δημοσκόπησης (αναγωγή στην πρόθεση ψήφου), ως πιθανότερο σενάριο φαντάζει να έχουμε εκλογές δύο γύρων, παρόλο που το ενδεχόμενο εκλογών μιας Κυριακής εξακολουθεί να υφίσταται και δεν πρέπει ν’ αποκλείεται. Οι θέσεις του Νίκου Αναστασιάδη, τόσο στην οικονομία όσο και στο Κυπριακό, αλλά και στο ζήτημα της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων, βρίσκουν σύμφωνους τους περισσότερους των ψηφοφόρων σε σύγκριση με αυτές των δύο βασικών ανθυποψηφίων του, Σταύρου Μαλά και Γιώργου Λιλλήκα. Η κούρσα ανάμεσα στους δύο, Μαλά και Λιλλήκα, για είσοδο στον δεύτερο γύρο, παραμένει ανοιχτή, με τον υποψήφιο που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ να προηγείται κατά μια ποσοστιαία μονάδα του υποψηφίου που υποστηρίζεται από την ΕΔΕΚ. Αξιοπρόσεκτο εύρημα της δημοσκόπησης αποτελεί το γεγονός ότι ένα 90% του εκλογικού σώματος δηλώνουν πως θ’ ασκήσουν το εκλογικό του δικαίωμα, με ένα 20% από αυτούς, ωστόσο, να μην έχουν ακόμη αποφασίσει ποιον από τους υποψηφίους θα ψηφίσουν.

Σε λιγότερο από ένα μήνα έχουμε προεδρικές εκλογές. Πόσο σίγουροι είστε ότι θα πάτε να ψηφίσετε;

Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι
ΛΙΓΟΤΕΡΟ από ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές, η συντριπτική πλειοψήφια των ψηφοφόρων εμφανίζονται σίγουροι ότι θα προσέλθουν στις κάλπες προς άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Αυτό τουλάχιστον δηλώνουν οκτώ στους δέκα ψηφοφόρους, μ’ ένα άλλο 11% να δηλώνουν πως, επίσης, προσανατολίζονται να πάνε να ψηφίσουν. Τα ποσοστά αυτά αποτυπώνουν μια κατακόρυφη άνοδο του ενδιαφέροντος ανάμεσα στο εκλογικό σώμα σε σχέση με τις προσεχείς προεδρικές εκλογές, η οποία φαίνεται να μεταφράζεται σε μαζική συμμετοχή στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία, αφού βάσει του σχετικού ευρήματος της δημοσκόπησης, η προσέλευση στις κάλπες ξεπερνά το 90%.

Έχετε αποφασίσει ποιον θα ψηφίσετε;

Η δεξαμενή των αναποφάσιστων
Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, αναφορικά με το ποιον υποψήφιο θα ψηφίσουν, βρίσκεται σήμερα κοντά στο 20%. Δηλαδή, δύο στους δέκα εκλογείς -μολονότι δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν- δεν έχουν ακόμη κατασταλάξει γύρω από το ποιον εκ των υποψηφίων θα… σταυρώσουν. Από το σχετικό εύρημα προκύπτει ότι οι υποψήφιοι και οι επιτελείς τους έχουν την ευκαιρία στις εναπομείνασες τρεις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, να προσπαθήσουν να πείσουν με τις θέσεις τους μια σημαντική μερίδα του εκλογικού σώματος, η οποία ακόμη αμφιταλαντεύεται ως προς την επιλογή της, ώστε ν’ αυξήσουν τα ποσοστά τους και ενδεχομένως να δημιουργήσουν νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά το τελικό αποτέλεσμα.

Πόσο βέβαιοι είστε για την επιλογή σας;

Βέβαιοι οι οκτώ στους δέκα…
ΠΟΣΟΣΤΟ 81% των ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι έχουν αποφασίσει ποιον υποψήφιο θα ψηφίσουν, δηλώνουν πάρα πολύ ή πολύ βέβαιοι για την επιλογή τους, γεγονός που καταδεικνύει ότι οκτώ στους δέκα εκλογείς δεν πρόκειται να διαφοροποιήσουν την απόφασή τους. Αντιθέτως, ένας στους δέκα δεν είναι καθόλου βέβαιοι για την επιλογή τους, υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο να επιλέξουν τελικά άλλον υποψήφιο, ενώ αυτό δεν αποκλείεται και για ένα 4%, οι οποίο δηλώνουν πως είναι λίγο βέβαιοι για την επιλογή τους.

Ανεξάρτητα από τον ποιον εσείς θα ψηφίσετε, ποιος πιστεύετε ότι τελικά θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές;

Το… ρεύμα του νικητή
ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ του προβάδισμα, όπως αποτυπώνεται μέσα απ’ όλες τις μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις, διατηρεί και σε αυτήν την έρευνα ο Νίκος Αναστασιάδης, στην παράσταση νίκης. Ως τελικό νικητή των εκλογών βλέπουν τον κ. Αναστασιάδη ένα 68% των ψηφοφόρων, γεγονός που επιβεβαιώνει για μιαν ακόμη φορά πως ανάμεσα στο εκλογικό σώμα έχει παγιωθεί η αντίληψη ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ αποτελεί το πολύ μεγάλο φαβορί για να κερδίσει τις Προεδρικές. Κάτι που, ενδεχομένως, λειτουργήσει προς όφελός του ενόψει της πραγματικής εκλογικής διαδικασίας, αφού ίσως το…ρεύμα του νικητή ωθήσει ορισμένους απ’ όσους δηλώνουν ακόμη αναποφάσιστοι ως προς τον υποψήφιο που θα ψηφίσουν, να το ακολουθήσουν.

Πιστεύετε ότι θα έχουμε εκλογές ενός ή δύο γύρων;

Προβλέπουν εκλογές δύο γύρων
ΤΗΝ εκτίμηση ότι οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές θα είναι εκλογές δύο γύρων έχουν η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων, καθώς κάτι τέτοιο πιστεύουν ότι θα γίνει οκτώ στους δέκα εκλογείς, σε αντίθεση μ’ ένα 15%, οι οποίοι θεωρούν πως θα έχουμε εκλογές ενός γύρου. Φαίνεται, δηλαδή, ότι ακόμη και ανάμεσα στους υποστηρικτές της υποψηφιότητας Νίκου Αναστασιάδη -ο οποίος είναι ο μοναδικός από τους υποψηφίους που συγκεντρώνει την προοπτική εκλογής από την πρώτη Κυριακή- λίγοι είναι εκείνοι που εκτιμούν πως είναι δυνατό να μη χρειαστεί δεύτερος γύρος.

Ποιοι πιστεύετε ότι θα περάσουν στον δεύτερο γύρο;

Το ζευγάρι της δεύτερης Κυριακής
ΤΟ ζευγάρι Νίκου Αναστασιάδη-Σταύρου Μαλά θεωρούν ένας στους δύο ψηφοφόρους ως το επικρατέστερο για να δώσει τη μάχη της δεύτερης Κυριακής. Την πεποίθηση αυτή εκφράζουν περισσότεροι από τους μισούς εκλογείς (53,2%), ενώ ένα 37% προβλέπουν πως το ταγκό του δευτέρου γύρου θα… χορέψουν οι Νίκος Αναστασιάδης και Γιώργος Λιλλήκας. Είναι προφανές από το σχετικό εύρημα, πως μολονότι μέσα από την πρόθεση ψήφου προκύπτει ότι η μάχη Μαλά-Λιλλήκα για είσοδο στον δεύτερο γύρο παραμένει ρευστή, ο υποψήφιος που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ φαντάζει στις εκτιμήσεις των περισσοτέρων ψηφοφόρων ως ο επικρατέστερος για να «κερδίσει» τελικά το εισιτήριο που θα τον στείλει στη δεύτερη Κυριακή. Εκεί, βέβαια, όπου η παρουσία του Νίκου Αναστασιάδη όχι μόνο θεωρείται, αλλά και είναι κάτι περισσότερο από δεδομένη.

Πείθει περισσότερο σε οικονομία, Κυπριακό και υδρογονάνθρακες

ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ

Ποιου από τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας οι θέσεις του για την οικονομία σας βρίσκουν σύμφωνους;

Οι θέσεις για την οικονομία…
ΕΝ ΜΕΣΩ της οικονομικής κρίσης και της ύστατης προσπάθειας που καταβάλλεται για διάσωση της κυπριακής οικονομίας, μέσω της δανειακής σύμβασης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, οι θέσεις του Νίκου Αναστασιάδη αναφορικά με την οικονομία είναι εκείνες που βρίσκουν σύμφωνη την πλειοψηφία των ψηφοφόρων, συγκριτικά τουλάχιστον με τους άλλους δύο βασικούς ανθυποψηφίους του. Συγκεκριμένα, οι θέσεις του κ. Αναστασιάδη για την οικονομία γίνονται αποδεκτές από ένα 35%, την ώρα που οι θέσεις του Σταύρου Μαλά γίνονται αποδεκτές από το 18% και του Γιώργου Λιλλήκα από το 17%. Δύο στους δέκα ψηφοφόρους δεν συμφωνούν με τις θέσεις κανενός εκ των υποψηφίων.

Ποιου από τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας οι θέσεις του για το Κυπριακό σας βρίσκουν σύμφωνους;

Οι θέσεις για το Κυπριακό…
ΟΠΩΣ στην οικονομία, έτσι και στο Κυπριακό, οι θέσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη είναι εκείνες που πείθουν και βρίσκουν σύμφωνη την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, συγκριτικά με τις θέσεις του Σταύρου Μαλά και του Γιώργου Λιλλήκα. Με τις θέσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ στο Κυπριακό συμφωνούν το 34% του εκλογικού σώματος, ενώ οι κύριοι Μαλάς και Λιλλήκας μοιράζονται από 18%. Ένα 20% των ψηφοφόρων δεν εκφράζονται από τις θέσεις κανενός εκ των υποψηφίων στο Κυπριακό. Τα ποσοστά αυτά, αξίζει να σημειωθεί, κινούνται περίπου στα ίδια πλαίσια μ’ εκείνα που καταγράφηκαν στο αντίστοιχο ερώτημα για την οικονομία.

Ποιου από τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας οι θέσεις του για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σας βρίσκουν σύμφωνους;

Η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων
ΕΛΑΦΡΩΣ διαφοροποιημένο εμφανίζεται το σκηνικό σε ό,τι αφορά τα ποσοστά αποδοχής των θέσεων των υποψηφίων αναφορικά με την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, συγκριτικά με τ’ αντίστοιχα ευρήματα για την οικονομία και το Κυπριακό. Και σε αυτό το ζήτημα οι θέσεις του Νίκου Αναστασιάδη βρίσκουν σύμφωνους τους περισσότερους εκ των ψηφοφόρων, σε ποσοστό 33%. Την ίδια ώρα, αύξηση σε σχέση με την οικονομία και το Κυπριακό καταγράφει η αποδοχή των θέσεων του Γιώργου Λιλλήκα, αφού στο θέμα αυτό ανέρχεται στο 21%, ενώ με τις θέσεις του Σταύρου Μαλά συμφωνούν το 17%. Παρατηρείται, δηλαδή, μια διαφορά τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων ανάμεσα σε Γ. Λιλλήκα και Στ. Μαλά, υπέρ του πρώτου, ενώ σε οικονομία και Κυπριακό βρίσκονταν σε σχεδόν απόλυτη ισορροπία.

Αμφίρροπη αναμέτρηση Σταύρου Μαλά-Γιώργου Λιλλήκα

Ποιον θα ψηφίσετε στις επικείμενες προεδρικές εκλογές;

Άνοδος για τον Νίκο Αναστασιάδη
ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ των ποσοστών του κατά 3% συγκριτικά με τον περασμένο Νοέμβριο, όταν πραγματοποιήθηκε η τελευταία δημοσκόπηση της «Σ», ο Νίκος Αναστασιάδης διατηρεί μια τεράστια διαφορά ασφαλείας από τους δύο βασικούς ανθυποψηφίους του κατά τον πρώτο γύρο, και φυσικά το στοίχημά του σε τίποτα δεν έχει να κάνει με το κατά πόσο θα περάσει ή όχι στον δεύτερο γύρο… Ο κ. Αναστασιάδης εξασφαλίζει 39,2% (35,9% τον περασμένο Νοέμβριο), σε μιαν αναμέτρηση που προδιαγράφεται αμφίρροπη, βάσει του σχετικού ευρήματος, μόνο σε ό,τι αφορά την κούρσα Σταύρου Μαλά και Γιώργου Λιλλήκα για είσοδο στη δεύτερη Κυριακή. Και αυτό, αφού η διαφορά μιας ποσοστιαίας μονάδας με την οποία προηγείται ο κ. Μαλάς (19,8%) αυτήν τη στιγμή έναντι του κ. Λιλλήκα(18,8%), ασφαλώς και δεν μπορεί να προδικάσει την τελική έκβαση της συγκεκριμένης μάχης. Τα ποσοστά των κ. Μαλά και Λιλλήκα βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με αυτά του περασμένου Νοέμβρη, 19,6% και 18,7% αντίστοιχα.

Ποιον θα ψηφίσετε στις επικείμενες προεδρικές εκλογές;
(με αναγωγή)

Μάλλον εκλογές δύο γύρων…
ΕΝΑ από τα βασικά ερωτήματα στην τρέχουσα φάση της προεκλογικής περιόδου αφορά στο κατά πόσο μπορεί οι εκλογές αυτές ν’ αποδειχθούν ενός γύρου. Βάσει της αναγωγής στην πρόθεση ψήφου, στην παρούσα δημοσκόπηση της «Σ», ως επικρατέστερο σενάριο προβάλλει να έχουμε Προεδρικές δύο γύρων, καθότι το ποσοστό του Νίκου Αναστασιάδη βρίσκεται στο 42,2%. Ωστόσο, η προοπτική εκλογών ενός γύρου δεν πρέπει να θεωρείται απίθανη, αφού φαίνεται να υπάρχουν τα περιθώρια για κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ γύρω από την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΣΥ βρίσκεται σ’ εξελικτικά ανοδική πορεία (αν και ακόμη χαμηλή), ενώ καθοριστικής σημασίας σε ό,τι αφορά την απάντηση του συγκεκριμένου ερωτήματος θ’ αποβεί και το συνολικό ποσοστό το οποίο θα εξασφαλίσουν οι λεγόμενοι «μικροί» υποψήφιοι την πρώτη Κυριακή. Αναφορικά με τους Σταύρο Μαλά και Γιώργο Λιλλήκα, βάσει της αναγωγής, ο πρώτος προηγείται με 21,4% έναντι 20,1 του δευτέρου.
*Τονίζεται πως στηριζόμενοι στα διεθνή πρότυπα και τη σχετική βιβλιογραφία, η αναγωγή γίνεται μόνο στην Αποχή-Άκυρο/Λευκό.

Ποιον θα ψηφίσετε στις επικείμενες προεδρικές εκλογές;
(ανά κόμμα)

Συσπειρώνεται το ΑΚΕΛ…
Η ΧΑΜΗΛΗ για την εποχή συσπείρωση του ΔΗΚΟ γύρω από την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη και η ανοδική πορεία που φαίνεται να διαγράφει η συσπείρωση του ΑΚΕΛ γύρω από την υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά, συνιστούν τα σημαντικότερα ευρήματα της παρούσας ερώτησης. Από τα ευρήματα σε σχέση με τις συσπειρώσεις των κομμάτων προκύπτει επίσης η πολυσυλλεκτικότητα του χαρακτήρα των υποψηφιοτήτων Νίκου Αναστασιάδη και Γιώργου Λιλλήκα, σε αντίθεση με τον Σταύρο Μαλά, ο οποίος αντλεί την εκλογική του δύναμη, ως επί το πλείστον, από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ.

*Συγκεκριμένα, η συσπείρωση του ΔΗΚΟ βρίσκεται στο 32,5%, σε σύγκριση με 29,8% τον περασμένο Νοέμβρη και 27,5% τον περασμένο Οκτώβρη. Παρατηρείται, δηλαδή, μια αυξητική τάση, η οποία ωστόσο θ’ ανέμενε κανείς πως θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, δεδομένου ότι βρισκόμαστε μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, αλλά και της πλήρους κινητοποίησης στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό ο κομματικός μηχανισμός του ΔΗΚΟ.
Οι διαρροές του κόμματος έχουν ως βασικό αποδέχτη τον Γιώργο Λιλλήκα, ο οποίος εξασφαλίζει το 45% των Δηκοϊκών ψηφοφόρων.

*Σε ό,τι αφορά τη συσπείρωση του ΑΚΕΛ, αυτή πλέον ξεπερνά το 70%, ευρισκόμενη περίπου τρεις ποσοστιαίες μονάδες πιο πάνω από το αντίστοιχο εύρημα του περασμένου Νοέμβρη, όταν ήταν στο 67%. Τον περασμένο Οκτώβρη, η συσπείρωση του ΑΚΕΛ βρισκόταν στο 61,6%. Πάντως, ένας στους δέκα ΑΚΕΛικούς εξακολουθεί να δηλώνει ότι θα ψηφίσει Γιώργο Λιλλήκα.

*Άνοδο σχεδόν μιας ποσοστιαίας μονάδας, συγκριτικά με τον περασμένο Νοέμβριο, κατέγραψε η συσπείρωση του ΔΗΣΥ, η οποία τώρα αγγίζει το 88%, ενώ η συσπείρωση της ΕΔΕΚ βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τον περασμένο Νοέμβρη, στο 61,7% και 61,4%, αντίστοιχα.

Επικρατεί και στα δύο σενάρια του δευτέρου γύρου ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ

ΣΤΟ 23% Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΜΑΛΑ, ΣΤΟ 10% ΜΕ ΛΙΛΛΗΚΑ

Αν υποθέσουμε ότι στον δεύτερο γύρο υποψήφιοι είναι οι κ. Αναστασιάδης και Μαλάς, ποιον θα ψηφίσετε;

Σαρωτική επικράτηση…
ΣΑΡΩΤΙΚΗ είναι η επικράτηση του Νίκου Αναστασιάδη στον δεύτερο γύρο, έχοντας ως ανθυποψήφιο τον Σταύρο Μαλά. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξασφαλίζει 48,6% έναντι 25,8% του υποψηφίου που υποστηρίζει το ΑΚΕΛ, έχοντας διαφορά σχεδόν 23 ποσοστιαίων μονάδων. Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Νοέμβρη ο κ. Αναστασιάδης, στο αντίστοιχο σενάριο, προηγείτο με 15 ποσοστιαίες μονάδες. Προκύπτει, δηλαδή, ότι άνοιξε την ψαλίδα κατά 8%.

*Ο Νίκος Αναστασιάδης, με αντίπαλο τον Σταύρο Μαλά στον δεύτερο γύρο, συγκεντρώνει το 93% των Συναγερμικών, το 48% των Δηκοϊκών, το 59% των ψηφοφόρων του Ευρωπαϊκού Κόμματος και το 34% των ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ. Ψηφίζεται επίσης από ένα στους δέκα ΑΚΕΛικούς.

*Ο Σταύρος Μαλάς, με αντίπαλο τον Νίκο Αναστασιάδη στον δεύτερο γύρο, συγκεντρώνει το 81% των ΑΚΕΛικών, το 21% των Δηκοϊκών και το 17% των ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ.

Αν υποθέσουμε ότι στον δεύτερο γύρο υποψήφιοι είναι οι κ. Αναστασιάδης και Λιλλήκας, ποιον θα ψηφίσετε;

Σημαντικό προβάδισμα…
ΜΕ ΔΕΚΑ ποσοστιαίες μονάδες διαφορά κερδίζει τον Γιώργο Λιλλήκα ο Νίκος Αναστασιάδης, σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι κατά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, αφού εξασφαλίζει 41,4% σε σχέση με 31,3%, που καταλαμβάνει ο ανθυποψήφιός του. Η διαφορά που τους χώριζε τον περασμένο Νοέμβρη βρισκόταν στο 9%, καθότι ο κ. Αναστασιάδης εξασφάλιζε 39,4% και ο κ. Λιλλήκας 30,1%. Προκύπτει, δηλαδή, ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ άνοιξε την ψαλίδα από τον κ. Λιλλήκα κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

*Ο Νίκος Αναστασιάδης, με αντίπαλο τον Γιώργο Λιλλήκα στον δεύτερο γύρο, συγκεντρώνει το 89,5% των Συναγερμικών, το 32,5% των Δηκοϊκών, το 14,9% των ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ και το 36,4% των ψηφοφόρων του Ευρωπαϊκού Κόμματος. Ψηφίζεται, επίσης, από το 7% των ΑΚΕΛικών.

*Ο Γιώργος Λιλλήκας, με αντίπαλο τον Νίκο Αναστασιάδη στον δεύτερο γύρο, συγκεντρώνει το 45,7% των ΑΚΕΛικών, το 51,8% των Δηκοϊκών, το 70,2% των ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ και το 45,5% των ψηφοφόρων του Ευρωπαϊκού Κόμματος. Ψηφίζεται, επίσης, από το 4,5% των Συναγερμικών.

Ταυτότητα έρευνας

Τύπος: Ποσοτική
Μέθοδος Συλλογής Δεδομένων: Τηλεφωνικές συνεντεύξεις από το τηλεφωνικό κέντρο της Prime Consulting
Κάλυψη: Παγκύπρια
Δειγματοληψία: Τυχαία δειγματοληψία με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου, άτομα 18+ με δικαίωμα ψήφου.
Δείγμα: 803 άτομα.
Χρόνος: 21/01/13-25/01/13
Εταιρεία: LS Prime Market Research & Consulting Ltd
Στατιστικό Σφάλμα: (+/-)3,45%

Top