Νέα ηγεσία στη ΝΕΔΗΣΥ

Ο Χαράλαμπος Σταυρίδης θα είναι ο 7ος Πρόεδρος της οργάνωσης

Παναγιώτης Σεντώνας, Δημήτρης Δημητρίου και Ζάχος Φυσεντζίδης θα καταλάβουν τις τρεις θέσεις αντιπροέδρου.

ΑΥΡΙΟ
Πραγματοποιείται το εκλογικό συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ

Ο κ. Χαράλαμπος Σταυρίδης θα είναι από αύριο Τετάρτη ο νέος Πρόεδρος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, σ’ αντικατάσταση του κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη. Ο κ. Σταυρίδης είναι ο μοναδικός υποψήφιος και, ως εκ τούτου, θα είναι αυτός που θα ανακηρυχθεί στο ύπατο αξίωμα της ΝΕΔΗΣΥ, κατά τη διάρκεια του εκλογικού συνεδρίου της Οργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία.
Ο κ. Σταυρίδης θα είναι ο 7ος πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ από της ίδρυσής της.
Πρώτος ήταν ο κ. Μανώλης Χριστοφίδης. Ακολούθησαν ο σημερινός Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης, ο Γιαννάκης Κασουλίδης, ο Στέλιος Λοϊζίδης, ο Γιάννος Ιωάννου, ο Θανάσης Τσόκκος και τελευταίος ο κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης.
Το αυριανό εκλογικό συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ θα αναδείξει, επίσης, τους τρεις αντιπροέδρους της οργάνωσης. Είναι οι κύριοι Παναγιώτης Σεντώνας, Δημήτρης Δημητρίου και Ζάχος Φυσεντζίδης.

Ο νέος Πρόεδρος

Ο νέος Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ, Χαράλαμπος Σταυρίδης, γεννήθηκε στη Λευκωσία την 1η Σεπτεμβρίου 1978. Ο πατέρας του κατάγεται από τη Λευκωσία και η μητέρα του είναι πρόσφυγας από το χωριό Κοντεμένος της επαρχίας Κερύνειας. Έχει αποφοιτήσει από το Λύκειο Κύκκου Β’ στη Λευκωσία, ενώ κατά τη στρατιωτική του θητεία υπηρέτησε στις δυνάμεις Καταδρομών, απ' όπου και απολύθηκε το 1998 με το βαθμό του επιλοχία. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής. Ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του στο Cyprus International Institute of Management. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε συμβουλευτική εταιρεία και παράλληλα οργανώνει τη λειτουργία της δικής του επιχείρησης στον τομέα της εκπαίδευσης.
Διαδρομή στην οργανωμένη νεολαία:
• 2001-2002: Πρόεδρος της Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
• 2001-2002: Αντιπρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
• 2001-2003: Μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου (Εκπρόσωπος της Φοιτητικής Ένωσης) με σημαντικό σταθμό την ουσιαστική αύξηση της εκπροσώπησης των φοιτητών στα συλλογικά όργανα του Πανεπιστημίου από το 10 στο 33% και στη δρομολόγηση της κατάργησης του προβλήματος της διαγραφής φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
• 2004-2006: Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, με σημαντικό σταθμό την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Κυπριακών Φοιτητικών Παρατάξεων και την υπογραφή της συμφωνίας για ουσιαστική μετεξέλιξη της ΠΟΦΝΕ στη σημερινή ΠΟΦΕΝ, η οποία και σηματοδότησε την οριστική ενοποίηση του Κυπριακού Φοιτητικού Κινήματος
• 2006-2007: Γενικός Γραμματέας της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ.
• 2007-2009: Επαρχιακός Γραμματέας της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ. Λευκωσίας

Mε αίσθημα ευθύνης
Σε δήλωσή του στη «Σ», με την ευκαιρία της ανάληψης των υψηλών καθηκόντων του, ο κ. Σταυρίδης αναφέρει και τα ακόλουθα:
Η ανάληψη της Προεδρίας της πλέον πολύπλευρης και καταξιωμένης οργάνωσης νεολαίας του τόπου μας, δεν μπορεί παρά να με γεμίζει με αισθήματα συγκίνησης και ευθύνης προς όλα τα στελέχη και μέλη της οργάνωσης, για την εμπιστοσύνη που έχουν επιδείξει στο πρόσωπό μου. Ιδιαίτερα, εάν αναλογιστεί κανείς το πολύ σημαντικό έργο της απερχόμενης ηγεσίας της ΝΕΔΗΣΥ, το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ευρύτερου σχεδιασμού για τον εκσυγχρονισμό και την ανασυγκρότηση της νεολαίας μας, η ευθύνη για την ολοκλήρωση και εμβάθυνση του σχεδιασμού αυτού αποκτά ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα.

Διαδικτυακό ραδιόφωνο και βιβλιοθήκη
Με νέο ραδιοφωνικό διαδικτυακό σταθμό και αρκετά ενδιαφέρουσα δανειστική βιβλιοθήκη επικοινωνεί πλέον η νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού με τους νέους ανθρώπους, προωθώντας παράλληλα την πνευματική και πολιτική παιδεία. Ο ραδιοφωνικός σταθμός NUEVO και η βιβλιοθήκη της ΝΕΔΗΣΥ εγκαινιάστηκαν χθες από τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος συγχάρηκε τον πρόεδρο και την ηγεσία της ΝΕΔΗΣΥ. «Τα δύο έργα είχαμε δεσμευτεί και έχουν μια συμβολική σημασία, γιατί καταδεικνύουν ακριβώς την ποιότητα της προσπάθειας που καταβάλλεται έτσι για να ανοίξουν νέοι δίαυλοι επικοινωνίας με τους νέους ανθρώπους, αλλά την ίδια στιγμή να προωθηθεί η πνευματική καλλιέργεια και η πολιτική παιδεία μέσα από την επιστημονική γνώση και την ανάδειξη του βιβλίου ως εργαλείου μάθησης», δήλωσε ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης.
Ο διαδικτυακός ραδιοσταθμός της ΝΕΔΗΣΥ ονομάζεται NUEVO web radio, μια λατινική λέξη που σημαίνει νέος. Το ότι αυτή τη χρονική στιγμή ανοίγει δεν είναι τυχαίο, αφού στέλνει σημαντικά μηνύματα. Σύμφωνα με τον απερχόμενο Πρόεδρο της οργάνωσης Χριστόφορο Φωκαΐδη, αυτή η ιδέα λειτουργεί αυτή την περίοδο που καταγράφεται φανερή αποστασιοποίηση των νέων από την πολιτική και τα κοινά, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να στείλει το μήνυμα πως ως οργάνωση νεολαίας η ΝΕΔΗΣΥ προσαρμόζεται στις προκλήσεις της νέας εποχής, ανταποκρινόμενη στις προσδοκίες των νέων ανθρώπων και δημιουργώντας νέα κανάλια επικοινωνίας.
Η Μαρία Χαραλάμπους, υπεύθυνη Τύπου της ΝΕΔΗΣΥ και υπεύθυνη προγράμματος μαζί με τον Γιώργο Λυσανδρίτη στον νέο ραδιοφωνικό σταθμό, δήλωσε στη «Σ» ότι «σκοπός του ραδιοφωνικού σταθμού είναι η επικοινωνία με τους νέους». Στο πρόγραμμα του σταθμού θα περιλαμβάνονται συζητήσεις στο στούντιο με πρόσωπα της επικαιρότητας για θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα. Επίσης, θα δίνεται έμφαση και στην ψυχαγωγία όλων όσοι αισθάνονται νέοι, αφού θα υπάρχουν μουσικές εκπομπές αλλά και ειδήσεις.

Η βιβλιοθήκη
Το δεύτερο έργο υποδομής είναι η δανειστική βιβλιοθήκη της ΝΕΔΗΣΥ, η οποία εμπλουτίστηκε χάρη σε χορηγίες και δωρεές με 700 βιβλία, όπως βιβλία στον τομέα της πολιτικής, της ιστορίας, των διεθνών σχέσεων, της οικονομίας αλλά και βιβλία για τον αθλητισμό, το περιβάλλον, τις γυναίκες, το παιδί, κ.ά. «Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε την αναγνωστική συνείδηση ανάμεσα στα μέλη της νεολαίας, τα οποία μπορούν να δανειστούν τα βιβλία τόσο από τα γραφεία μας όσο και από την ιστοσελίδα της ΝΕΔΗΣΥ», δήλωσε ο κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης.
Top