Διαμάχη ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ για τη συμμετοχή στους Σοσιαλιστές

Η απόφαση του ΔΗΚΟ για υποβολή αίτησης στη Σοσιαλιστική Ομάδα παραμένει ως είχε, διαβεβαίωσε την εφημερίδα μας η νεοεκλεγείσα ευρωβουλευτής του κόμματος Αντιγόνη Παπαδοπούλου. Όπως μας εξήγησε, το Δημοκρατικό Κόμμα προτίθεται να ενταχθεί σε αυτή την ευρωπαϊκή ομάδα και η αίτησή του θα επικυρωθεί εάν την υπερψηφίσουν τα δύο τρίτα των μελών της, σύμφωνα με τον κανονισμό. Έτσι, οι όποιες ενστάσεις ακούγονται από κύκλους της ΕΔΕΚ τις τελευταίες μέρες δεν θεωρούνται σοβαρά εμπόδια για τη συμπερίληψη της ευρωβουλευτού του ΔΗΚΟ στους Σοσιαλιστές.

Η κ. Παπαδοπούλου τόνισε στη «Σ» ότι, πέραν της ενδεχόμενης ένταξης του ΔΗΚΟ στη Σοσιαλιστική Ομάδα, «πρέπει όλοι οι ευρωβουλευτές να δουλεύουν για μία ομάδα, την Κύπρο μας». Θεωρεί δε ιδιαίτερα ενισχυμένη την κυπριακή παρουσία, εάν δύο ευρωβουλευτές παλεύουν πλάι-πλάι από την ίδια ομάδα. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η ίδια έχει μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά θέματα και θα προσπαθήσει με όλες της τις δυνάμεις για το καλό της Κύπρου στην Ευρώπη.

Πάντως, πηγές από την ΕΔΕΚ καλούν το ΔΗΚΟ να μην είναι και τόσο σίγουρο για την ένταξή του στη Σοσιαλιστική Ομάδα. «Ως ΕΔΕΚ δεν έχουμε αυτήν τη στιγμή οτιδήποτε το συγκεκριμένο, αλλά το θέμα θα συζητηθεί σύντομα στα συλλογικά όργανα του κόμματος», ανέφερε στη «Σ» πηγή από το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών. Όπως μας εξήγησε η ίδια πηγή, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι αυτό που έχει τον τελευταίο λόγο στην ένταξη του ΔΗΚΟ στη Σοσιαλιστική Ομάδα και αυτό σίγουρα θα διαβουλευτεί με το πλήρες μέλος του, την ΕΔΕΚ, προτού καταλήξει σε οποιαδήποτε απόφαση.
Top