Πέντε ανεξάρτητοι

Πέντε ανεξάρτητες υποψηφιότητες υποβλήθηκαν χθες για τις Ευρωεκλογές. Πρόκειται για τους Μάριο Ματσάκη, Ανδρέα Ευστρατίου, Αναστάση Μιχαήλ, Κώστα Κυριάκου και Μάριο Κωνσταντίνου. Σε δηλώσεις του ο Μάριος Ματσάκης είπε πως υπέβαλε υποψηφιότητα διότι μπορεί να προσφέρει για το καλό της πατρίδας του κάτι που, όπως είπε, μπορεί να το κρίνει ο καθένας από τα πρακτικά του Ευρωκοινοβουλίου στο οποίο συμμετείχε τα προηγούμενα πέντε χρόνια. «Παρόλο ότι έχω να αντιμετωπίσω ένα Γολγοθά, γιατί δεν έχω τους μηχανισμούς των κομμάτων, έχω όμως το πείσμα, έχω την τόλμη, έχω την εμπειρία, έχω τη γνώση και έχω εμπιστοσύνη στην κρίση, την ευρωπαϊκή κρίση του σύγχρονου Κύπριου πολίτη», είπε.
Ο Ανδρέας Ευστρατίου είπε ότι η υποψηφιότητά του αποτελεί κάτι το διαφορετικό, αφού «αντιπροσωπεύει έναν άνθρωπο βιοπαλαιστή, έναν πολύτεκνο, έναν ανθρωπιστή, ο οποίος είναι δίπλα στους πολύτεκνους και δίπλα στον άνθρωπο που έχει ανάγκη». Επικρίνοντας τους προηγούμενους Ευρωβουλευτές ότι «δεν έκαναν τίποτα», είπε ότι καταθέτει υποψηφιότητα «για μια δυνατή φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο».
Σε δήλωσή του μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, ο Αναστάσης Μιχαήλ είπε ότι ο κυπριακός λαός τον γνωρίζει ως ένα ανεξάρτητο υποψήφιο. Είπε ότι γνωρίζει από πολιτική και ότι θα προσφέρει με τις γνώσεις του στον κυπριακό λαό. Σημειώνεται ότι την ομιλία του ο κ. Αναστάσης την επανέλαβε και στην αγγλική γλώσσα.
Ο κ. Κυριάκου, ευρέως γνωστός ως Ούτοπος, υποστήριξε σε δήλωσή του ότι στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου το ποσοστό που πήρε ήταν 72,8%, αλλά το επίσημο ποσοστό που του δόθηκε ήταν 0,24%.
Είπε ακόμη πως στα νέα του σχέδια περιλαμβάνεται «η Νέα Γη, μια γη που μπορεί να φιλοξενήσει τη γη της αποκάλυψης, μια γη χωρίς βουνά, μια απέραντη πεδιάδα που θα μπορεί να θρέψει και να φιλοξενήσει 57 δισεκατομμύρια».
Τέλος, ο Μάριος Κωνσταντίνου ανέφερε σε δήλωσή του ότι διαθέτει εμπειρία από τα κοινά και πρόσθεσε ότι ο «κυπριακός λαός έχει δικαίωμα να έχει όραμα για την Ευρώπη, μια Ευρώπη την οποία πρέπει πρώτα να προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε στην Κύπρο και μετά να μεταλαμπαδεύσουμε στην Ευρώπη. Οφείλουμε να εργαστούμε, ενεργοί πολίτες και πολιτικά πρόσωπα, για ένα καλύτερο μέλλον του κυπριακού λαού και κάθε ευρωπαϊκού λαού».
Top