Γιορτή του Κρασιού 2013

Η Γιορτή του Κρασιού είναι μια εκδήλωση άμεσα συνδεδεμένη με τον ανθρώπινο παράγοντα. Πρόκειται για μια πολιτιστική εκδήλωση, που οι άνθρωποι διοργάνωναν από τα πανάρχαια χρόνια, όταν παρόμοιες γιορτές με αναφορά στο κρασί διοργανώνονταν. Φέτος η Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό θα διοργανωθεί από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού. Η Γιορτή του Κρασιού είναι από το 1961 ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γεγονότα της Λεμεσού, που θεωρείται η κυπριακή πρωτεύουσα του κρασιού.

Η Γιορτή διοργανώνεται στον Δημόσιο Κήπο της Λεμεσού, διαρκεί 12 ημέρες και είναι εμπνευσμένη από τις αρχαίες γιορτές προς τιμήν του θεού του κρασιού Διόνυσου και τιμά μια μακρά παράδοση παραγωγής κρασιού στην Κύπρο. Η γιγαντιαία φιγούρα ενός παραδοσιακά ντυμένου Κύπριου στην είσοδο του Δημόσιου Κήπου κατά τη διάρκεια της γιορτής καλωσορίζει τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Στον χώρο της εκδήλωσης οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τα κυπριακά κρασιά, καθώς και παραδοσιακά κυπριακά φαγητά. Παρ’ όλον που υπάρχει ένα μικρό τέλος εισόδου, οι επισκέπτες μπορούν να πιουν εντελώς δωρεάν όση ποσότητα κρασιού επιθυμούν. Στον χώρο μπορεί επίσης να δει κανείς ένα παραδοσιακό πατητήρι και να χαρεί στο υπαίθριο θέατρο του Κήπου παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, καθώς και θεατρικές παραστάσεις από κυπριακά και ξένα σχήματα.

Ώρες λειτουργίας της Γιορτής:
Καθημερινά από τις 7.00μ .μ. μέχρι τις 11.00 μ.μ.
Παρασκευή - Σάββατο από τις 7.00 μ.μ. μέχρι τις 11.30 μ.μ.

Τιμή Εισιτηρίων:
Ενήλικες (άνω των 18 χρόνων): €6.00. Με το εισιτήριο ενηλίκων, ο επισκέπτης δικαιούται ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο κρασί ΔΩΡΕΑΝ, από την οινοβιομηχανία της επιλογής του: ΕΤΚΟ, ΛΟΕΛ, ΣΟΔΑΠ.
Εφηβικό (από 13 - 18 χρονών): €5.00
Παιδικό (μέχρι 12 χρονών): €4.00
Πλαστική φιάλη κρασιού: €1.50
Ποτήρι κρασιού: €1.50
Ποτήρι κρασιού με πόδι: €2.50

Στάθμευση:
Ο Δήμος Λεμεσού προσφέρει δωρεάν μεγάλο χώρο στάθμευσης ανατολικά του Κηποθέατρου (οικόπεδα Παφίλια).

Top