ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Παραδόθηκε στους δημότες η Πλατεία Σολωμού
Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη νέα Πλατεία Σολωμού, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου εγκαινίασε τον Μετεπιβιβαστικό Σταθμό στην Πλατεία Σολωμού. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 4.850.000 ευρώ και το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας. Το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα 2007-2013». Ειδικός Στόχος «Δημιουργία Βιώσιμου Συστήματος Μεταφορών» του Άξονα Προτεραιότητας «Αναζωογόνηση Αστικών Περιοχών και Περιοχών της Υπαίθρου».

Λειτουργίες-Κηρύγματα
* Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ΙΙ, σήμερα, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς. Ακολούθως, θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αείμνηστου Μητροπολίτη Κυρηνείας Παύλου.
* Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, σήμερα, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στην Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ και Μαρίνης, στην Ξυλοτύμπου. Αύριο, θα χοροστατήσει στον εσπερινό και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Λεμώνα. Την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου, θα χοροστατήσει στον εσπερινό και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου στη Χλώρακα. Την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Μηνά στην Πενταλιά.
* O Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, σήμερα, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου στον Συνοικισμό Κόκκινες Λάρνακας και θα προστεί του μνημοσύνου του Ανδρέα Αβραάμ.
* Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, σήμερα, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Δημητριανού στη Φλάσου. Αύριο, στις 5:00 μ.μ., θα προστεί του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Αυξιβίου στον Αστρομερίτη και την επομένη θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον ίδιο ιερό ναό.

* Ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος, σήμερα, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον ιερό ναό Αγίου Αντωνίου στα Κελλιά Λάρνακας, με την ευκαιρία της μεταθέσεως εορτής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, πολιούχου αγίου της προσφυγικής κοινότητας Πηγής Αμμοχώστου.
* Ο Μητροπολίτης Τριμυθούντος Βαρνάβας, σήμερα, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον ιερό ναό Μεταφορφώσεως στο Πέρα Χωριό.
* Ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστόφορος, σήμερα, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στο ιερό ναό Αγίου Μηνά στο Τσέρι.
* Ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, σήμερα, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγλαντζιά και ακολούθως θα τελέσει το Εθνικό Μνημόσυνο των ηρώων της ΕΟΚΑ, Πρόδρομου Ξενοφώντος από το Αγριδάκι και Κυριάκου Καραολή από την Αγλαντζιά.
* Ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου Τυχικός, σήμερα, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον ιερό ναό Τιμίου Σταυρού στο Φοινί. Την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πραστειό Τραχυπέδουλας. Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, το εσπέρας, θα προστεί του εσπερινού και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Μηνά στο Νέο Χωριό.

Ονομαστήρια Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου
Την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011, άγει τα ονομαστήριά του η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος ΙΙ. Το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, στις 4:30 μ.μ., θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, του οποίου θα προστεί ο Μακαριότατος. Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προϊσταμένου του Μακαριοτάτου, στον ίδιο ιερό ναό. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριότατος θα δεχθεί τις ευχές των επισήμων και του λαού, στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, μέχρι τις 12:30 μ.μ. και το απόγευμα από τις 3:00 έως τις 6:00 μ.μ.

Δενδροφύτευση στον Δήμο Έγκωμης
Ο Δήμος Έγκωμης, σε συνεργασία με την εταιρεία Grant Thornton, διοργανώνει Δενδροφύτευση σήμερα στις 11:00 π.μ., εντός του Χώρου Πρασίνου στην οδό Αρχιμήδους.

Φιλανθρωπική εκδήλωση
Το Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας Δαλιού σάς προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τη Φιλανθρωπική Εκδήλωση που διοργανώνει. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 3:30 μ.μ., στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Δημητριανός». Σκοπός της Εκδήλωσης είναι, πρώτο, να αποδείξουμε στην πράξη ότι στηρίζουμε τα άτομα που για διάφορους λόγους βρίσκονται στη Στέγη και δεύτερο τη συλλογή χρημάτων για κάλυψη ουσιαστικών αναγκών και δραστηριοτήτων του Σ.Κ.Ε. Τιμή εισόδου με κλήρωση €5. Θα προσφερθούν γλυκά και ποτά.

Εσπερινός Αρχαγγέλου Μιχαήλ
Ο Δήμος Κερύνειας διοργανώνει τον καθιερωμένο Μέγα Εσπερινό του Πολιούχου της Κερύνειας Αρχάγγελου Μιχαήλ. Ο Εσπερινός θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα στις 5.00 μ.μ. στον ιερό ναό Απ. Ανδρέα, στο Πλατύ Αγλαντζιάς. Μετά το πέρας του Εσπερινού η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Κερύνειας θα δεξιωθούν τους δημότες τους στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας. Ο Δήμος Κερύνειας θα διαθέσει λεωφορείο για τη μεταφορά των Κερυνειωτών που κατοικούν στη Λεμεσό. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την κ. Ζωή Χουβαρτά, Δημοτική Σύμβουλο Κερύνειας, στα τηλ. 25770489, 99818867.

Εκδήλωση προς τιμήν του Α. Λ. Κουδουνάρη
Ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει εκδήλωση προς τιμήν του Αριστείδη Λ. Κουδουνάρη, ιστοριοδίφη - ερευνητή, προέδρου της Κυπριακής Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών, αύριο Δευτέρα, στο Δημοτικό Μέγαρο, στις 7:00 μ.μ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Λεμεσού, Ανδρέα Χρίστου, παρουσίαση του τιμωμένου από τους Μιχάλη Πιερή, καθηγητή Νεοελληνικής Φιλοσοφίας και Γιώργο Γεωργή, καθηγητή Νεότερης Ιστορίας, επίδοση τιμητικής πλακέτας, αντιφώνηση από τον Αριστείδη Κουδουνάρη και εκδήλωση.

Εκδρομή συνταξιούχων Αμμοχωστιανών
Ο Δήμος Αμμοχώστου, μέσα στα πλαίσια προσφοράς του προς τους συνταξιούχους δημότες της πόλης της Αμμοχώστου, διοργανώνει την καθιερωμένη εκδρομή την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια. Της επίσκεψης θα προηγηθεί προσκύνημα στην ιερά μονή Αγίου Γεωργίου του Μαυροβουνίου, στους Τρούλλους Λάρνακας, και θα ακολουθήσει γεύμα στο εστιατόριο ΖΗ.ΔΗ.ΠΑ. Hall στο Αυγόρου (δρόμος Αυγόρου - Λιοπετρίου). Οι μετακινήσεις θα γίνουν με λεωφορεία. Εξαιρούνται οι μετακινήσεις ατόμων της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, οι οποίοι θα πρέπει να μεταβούν με δικά τους οχήματα. Όλα τα έξοδα θα καλυφθούν από τον Δήμο Αμμοχώστου.
Οι χώροι και οι ώρες εκκίνησης / επιστροφής καθώς και συντονιστές για κάθε πόλη είναι οι ακόλουθοι:
* Λευκωσία: Εκκίνηση στις 9.30 π.μ. από τον χώρο στάθμευσης της Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας (Λεωφόρος Αθαλάσσας 186, Δασούπολη) και Επιστροφή στους ίδιους χώρους γύρω στις 5.30 μ.μ. Συντονίστρια: Η Δημοτική Σύμβουλος Άντρη Επιφανίου - Χατζηκυριάκου, 99663572.
* Λεμεσός: Εκκίνηση στις 9.30 π.μ. από (α) τα Γραφεία του Δήμου Αμμοχώστου (Αρχ. Μακαρίου Γ΄ 138, Λεμεσός), (β) τους συνοικισμούς Αγ. Φύλας, Αγ. Αθανασίου, Λινόπετρας, Αγ. Ιωάννη, Αρχ. Μακαρίου Γ΄, Καρμιώτισσας (Πάνω Πολεμίδια), Τραχωνίου & Καψάλου, (γ) την Αυτοστέγαση Κάτω Πολεμιδιών και (δ) την τ/κ συνοικία Αγίου Αντωνίου. Επιστροφή στους ίδιους χώρους γύρω στις 5.30 μ.μ. Συντονιστές: Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Ανδρονίκου, 99344138 & Πέτρος Κέκκος, 99469975.
* Λάρνακα: Εκκίνηση στις 10.00 π.μ. από (α) τον χώρο στάθμευσης του σταδίου «Αντώνης Παπαδόπουλος», (β) την υπεραγορά Άλφα Μέγα, (γ) τους συνοικισμούς Τσακκιλερού, Κοκκίνων, Δρομολαξιάς & Αγίων Αναργύρων, (δ) συνοικία Αγίου Ιωάννη (σωματείο Ατρόμητος) και (ε) Καμάρες (πολυκατοικία Παυλήμπεη). Επιστροφή στους ίδιους χώρους γύρω στις 4.30 μ.μ. Συντονιστές: Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Κάρουλλας 99403969, Μάρω Χαραλαμπίδη 99456840, Ζωή Μονογιού 99676700, Σοφοκλής Αβραάμ 99329815, Μαρία Τσούκκα 99909740 ή 99624852 και Χριστάκης Κουμπάρου 99345989.
* Πάφος: Εκκίνηση στις 8.15 π.μ. από τα προπύλαια του Δημοτικού Μεγάρου Πάφου. Επιστροφή στους ίδιους χώρους γύρω στις 6.30 μ.μ. Συντονιστής: Πέτρος Κέκκος (Δήμος Αμμοχώστου), 99469975.
* Ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου: Συντονιστές: Δημοτικός Σύμβουλος Φώτης Ιωάννου (Πάνου), 23744131 & Ελλάδα Χαραλάμπους, τηλ. 23740860.
Γενικός Υπεύθυνος: Παναγιώτης Κακούρας (99649865), Δημοτικός Σύμβουλος - πρόεδρος Επιτροπής Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.
Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στους συντονιστές ή στα γραφεία του Δήμου Αμμοχώστου, στη Λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 138, στη Λεμεσό, τηλ. 25384073.

Εκδρομή Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού
Το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού διοργανώνει 5ήμερη εκδρομή στην Ελλάδα, από τις 4 έως τις 8 Δεκεμβρίου 2011. Τιμή ανά άτομο: 450 ευρώ, περιλαμβανομένων αεροπορικού εισιτηρίου με φόρους από Λάρνακα προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, διαμονή σε ξενοδοχείο 4 ή 5 αστέρων με ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο. Επίσης, περιλαμβάνονται τα μεταφορικά στην Ελλάδα, επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και τρεις εκδρομές σε Λίμνη Πλαστήρα, Παναγία Πελεκητή και Βόλο-Γύρο Πηλίου, Λιτόχωρο-Όλυμπο-Μονή Αγίου Διονυσίου-Φαράγγι Ενιππέα. Για περισσότερες πληροφορίες στο 22720000 και 99373000.

Εκλογική συνέλευση
O Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων Καθυστερημένων Ατόμων ενημερώνει και προσκαλεί τα μέλη του στην εκλογική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 4 μ.μ., στην Αίθουσα Διαλέξεων της Τράπεζας Κύπρου (κεντρικά γραφεία Τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή), οδός Στασίνου 51, στον Στρόβολο.

Top