Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η ηθοποιός Νανά Γεωργίου

Η ηθοποιός Νανά Γεωργίου δεν είναι πια κοντά μας. Έφυγε προχθές, στα 75 της χρόνια, και το κυπριακό θέατρο είναι φτωχότερο.
Η τέχνη και ο πολιτισμός θρηνούν μιαν από τις πιο γνήσιες αγωνίστριές τους. Η Νανά Γεωργίου, με κοινωνικές ευαισθησίες, γνήσιο κομμάτι του λαού μας, πρωταγωνίστησε και στην παραγωγή του Σίγμα "Είντα τζιαιρούς εφτάσαμεν!".
Το άκουσμα του θανάτου της προκάλεσε συγκίνηση στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο. Η Νανά ήταν ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Ανήκε στη γενιά των ηθοποιών που αγωνίστηκαν για την εδραίωση του επαγγελματικού θεάτρου στην Κύπρο.
Βαθιά θλίψη για το θάνατο της ηθοποιού Νανάς Γεωργίου εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ. Στην ανακοίνωση, το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι η Νανά Γεωργίου αγωνίστηκε σ’ όλη τη ζωή της υπερασπιζόμενη τις πανανθρώπινες αξίες.
* Η Νανά Γεωργίου ήταν από τους σκαπανείς του επαγγελματικού κυπριακού θεάτρου και διακρινόταν για το ήθος και για τη μεγάλη αγάπη της γι’ αυτό που έκανε, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Νίκος Τορναρίτης.
* Ο ηθοποιός Στέλιος Καυκαρίδης, διερμηνεύοντας τα αισθήματα και συναδέλφων του, τονίζει την απώλεια για τον καλλιτεχνικό κόμο. Επισημαίνει ότι η Νανά ήταν αξιόλογο άτομο, με κοινωνικές ευαισθησίες και έγνοια για το συνάνθρωπό της.
Top