Σχέδια ανάκαμψης για τον αγροτουρισμό

Προϋπολογισμός 1,8 εκατ. ευρώ διανοίγει μεγάλες προοπτικές
Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης αναφέρθηκε χθες στη σημασία που αποδίδεται από τη νέα Κυβέρνηση στον άνθρωπο της υπαίθρου


Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης δήλωσε ότι ο αγροτουρισμός έχει τη θέση που του αξίζει στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, εκτιμώντας ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή μορφή τουρισμού, που έχει στο επίκεντρό της τον απλό άνθρωπο.
Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, για την έναρξη καθημερινής λειτουργίας του Κέντρου Οίνου και Γαστρονομίας στην κοινότητα Βουνίου, στη Λεμεσό, ο Υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδεται από τη νέα Κυβέρνηση στον άνθρωπο της υπαίθρου, που μέσα από μεγάλες θυσίες κρατά ζωντανή τη μακραίωνη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «η τρέχουσα προκήρυξη του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, η οποία αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον αγροτουρισμό και έχει προϋπολογισμό 1,8 εκατομμυρίου ευρώ με συγχρηματοδότηση της ΕΕ, διανοίγει μεγάλες προοπτικές για τον αγροτουρισμό».

Επιπρόσθετα, συνέχισε ο Υπουργός, «η Κυπριακή Εταιρία Αγροτουρισμού, που δημιούργησε ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, αναβαθμίζει άμεσα το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων και την ιστοσελίδα της, διευκολύνοντας έτσι τον ξένο και ντόπιο επισκέπτη, που επιθυμεί να γνωρίσει της αμέτρητες ομορφιές της κυπριακής υπαίθρου».
Εκδηλώσεις όπως αυτή στο Βουνί, είπε ο Γιώργος Λακκοτρύπης, «καταδεικνύουν την κατεύθυνση προς την οποία επιβάλλεται να κινηθούμε, δηλαδή με τη διοργάνωση εκδηλώσεων που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων επισκεπτών, ενώ παράλληλα επικεντρώνονται στην ποιότητα και έχουν συγκεκριμένους θεματικούς άξονες, άμεσα συνδεδεμένους με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής στην οποία υλοποιούνται».

Για το κυπριακό κρασί, είπε ότι «παράγεται για περισσότερα από 6,5 χιλιάδες χρόνια στον τόπο μας και αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τον κυπριακό τουρισμό, ενώ οι δρόμοι του κρασιού, που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τον ΚΟΤ με στήριξη από τα ευρωπαϊκά ταμεία, ανοίγουν δρόμους για την προσέλκυση επισκεπτών στην κυπριακή ύπαιθρο».

Ο Υπουργός είπε ακόμα ότι «η υλοποίηση και της έβδομης διαδρομής, που θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα, θα συμπληρώσει το προϊόν και η επικαιροποίηση του πληροφοριακού υλικού με όλες τις εξελίξεις θα δώσει νέα πνοή και προοπτική στο όλο έργο».
Καταλήγοντας διαβεβαίωσε ότι «η Κυβέρνηση Αναστασιάδη όχι μόνο θα συνεχίσει τις δράσεις για ενίσχυση της κυπριακής υπαίθρου, αλλά και θα τις αναβαθμίσει ουσιαστικά».

Top