ΔΙΟΝΥΣΟΣ Άλα ούνα, άλα τρε... τα κύπελλα

Το σωματείο Διόνυσος Στρουμπίου κήρυξε... πτώχευση

Δεν μπορούσε να πληρώσει Ιταλό πετοσφαιριστή και φυσιοθεραπευτές και το δικαστήριο διέταξε κατάσχεση.

Σε δημόσιο πλειστηριασμό βγήκαν τα κύπελλα και μετάλλια του αθλητικού σωματείου Διόνυσος Στρουμπίου. Το σωματείο αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις έναντι ενός Ιταλού πετοσφαιριστή και των φυσιοθεραπευτών του. Τα 22 κύπελλα και αρκετά μετάλλια, η μοναδική κινητή περιουσία του σωματείου, αγοράστηκαν για το ποσό των 1375 ευρώ.

Η χθεσινή μέρα ήταν σίγουρα η πιο άσχημη μέρα για το γνωστό σωματείο πετόσφαιρας «Διόνυσος» Στρουμπίου. Τα 22 κύπελλα που οι πετοσφαιριστές με μόχθο και ανιδιοτέλεια κέρδισαν, καθώς και αρκετά μετάλλια, κατασχέθηκαν μετά από απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και το πρωί πωλήθηκαν σε δημόσιο πλειστηριασμό στο προαύλιο του δικαστικού μεγάρου.

Εναντίον του σωματείου εκκρεμούσαν δύο υποθέσεις· η πρώτη αφορούσε οικονομικές οφειλές σε Ιταλό πετοσφαιριστή ύψους 11.000 ευρώ και η δεύτερη σε οφειλές στους φυσιοθεραπευτές ύψους 4.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος του Ιταλού πετοσφαιριστή Νίκος Τσαπαλής ανέφερε ότι στην υπόθεση που ο ίδιος χειρίστηκε αφορά πελάτη Ιταλό πετοσφαιριστή, ο οποίος παρέμεινε απλήρωτος για κάποιο χρονικό διάστημα. «Κινήθηκε διαδικασία», είπε ο κ. Τσαπαλής, «αλλά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, κανένα ενδιαφέρον, ούτε καν παρουσιάστηκε το Σωματείο στο δικαστήριο, διά των εκπροσώπων του, με αποτέλεσμα να εκδοθεί απόφαση. Μετά την έκδοση της απόφασης δεν υπήρξε και πάλι οποιοδήποτε ενδιαφέρον από το Σωματείο και εκδόθηκε ένταλμα κατάσχεσης. Τα μόνα κινητά που βρέθηκαν από το δικαστικό επιδότη ήταν τα κύπελλα. Και εκείνη τη στιγμή θα μπορούσαν, βεβαίως, οι παράγοντες του Σωματείου να κάνουν κάποια ενέργεια για να αποφύγουν την κατάσχεση των κυπέλλων. Δεν υπήρξε οποιαδήποτε ενέργεια από μέρους τους με αποτέλεσμα ο δικαστικός επιδότης, καθηκόντως, να κατάσχει τα κύπελλα και σήμερα να βγουν στον πλειστηριασμό. Είναι, βεβαίως, ντροπή να γίνεται αυτό το πράγμα, αλλά οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην αδιαφορία των παραγόντων του σωματείου».

Από μέρους της ενάγουσας εταιρείας των φυσιοθεραπευτών, ο κ. Γιώργος Στυλιανού σε δηλώσεις του στη «Σ» ανέφερε ότι «παρείχαμε φυσιοθεραπευτικές υπηρεσίες εδώ και τρία χρόνια. Ειδοποιήσαμε επανειλημμένα το Σωματείο ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο, στείλαμε επιστολές, ήρθαμε σε επαφή μαζί τους, τους προειδοποιήσαμε ότι θα οδηγήσουμε την υπόθεση στο δικαστήριο, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε καμία απάντηση. Μέχρι και τελευταία επικοινώνησα μαζί τους για να μη φθάναμε σε αυτό το σημείο· δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκαν και προχωρήσαμε νομικά για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της εταιρείας μας».

Τα κύπελλα και μετάλλια αγόρασε ο κ. Στυλιανού για το ποσό των 1375 ευρώ.

«Το αφήσαμε εσκεμμένα...»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Σωματείου «Διόνυσος» Στρουμπίου, Μύρος Γιάγκου, σχολιάζοντας τη θλιβερή αυτή εξέλιξη, εξέφρασε τη λύπη του και είπε ότι «δεν έχουμε ποτέ περιφρονήσει το δικαστήριο, απλά πιστεύαμε ότι θα είχαμε μια συνεννόηση και μια συνεργασία μαζί με τους δύο δικηγόρους (των εναγόντων), που είχαν βγάλει τη δικαστική απόφαση που αφορούσε στη χρονιά 2008 - 2009».

Αναφερόμενος στον Ιταλό πετοσφαιριστή, ο εκπρόσωπος Τύπου του Σωματείου είπε ότι «στην ομάδα μας δεν είχε προσφέρει ποτέ τίποτα. Είχε έλθει στο σωματείο, έξι μήνες καθόταν και το σωματείο έπρεπε να τον πληρώνει γιατί κάποιοι, τότε, του Συμβουλίου, είχαν κάνει κάποιες συμφωνίες μαζί του».

Ο κ. Γιάγκου είπε ακόμα ότι δεν ήταν δύσκολο για το Σωματείο ή για οποιονδήποτε Στρουμπιώτη να πληρώσει 1500 ευρώ και να αγοράσει τα κύπελλα. «Δυστυχώς το αφήσαμε εσκεμμένα έτσι, για να φανεί η όλη εικόνα που είχε φανεί».

Ερωτηθείς γιατί δεν ανταποκρίθηκε το Σωματείο στις κλήσεις που έλαβε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, είπε πως «πιστεύαμε ότι οι δικηγόροι θα ερχόντουσαν σε συνεννόηση μαζί μας».

Top