Αναπάντητα ερωτήματα για την κλοπή της σορού του Τάσσου

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτικά κίνητρα πίσω από την κλοπή της σορού του πατέρα της βλέπει η Αναστασία Παπαδοπούλου.
Στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», με τον συνάδελφο Παναγιώτη Δημόπουλο, η κ. Παπαδοπούλου, σε δηλώσεις της σχετικά με την πρωτοφανή υπόθεση της κλοπής του λειψάνου του πατέρα της, δηλώνει ότι στο μυαλό της υπάρχουν ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα.
Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «κάθε μέρα που περνά εμπλέκονται και άλλοι στην υπόθεση της κλοπής. Εξακολουθούν, όμως, στο μυαλό μου να υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, ιδιαίτερα για τη νύκτα της κλοπής. Εμένα δεν με έχει πείσει η μαρτυρία του Ινδού».
«Κατ΄ εμένα η υπόθεση δεν έχει εξιχνιαστεί. Έχουμε ακούσει πάρα πολλά. Έχω ακούσει και τις δηλώσεις του Υπουργού για διασυνδέσεις με τα κατεχόμενα. Για παραδοχή ενός καταδίκου, για παραδοχή από έναν ύποπτο, για παραδοχή από άλλον ύποπτο, δεν ξέρουμε αν έχουν ληφθεί και από ποιους καταθέσεις. Δεν ξέρω, για μένα, όπως έχει εξελιχθεί η όλη η διαδικασία, δεν με έχει πείσει».
«Εγώ θέλω να βρεθούν οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».
Η κ. Παπαδοπούλου είπε, ακόμα, ότι θεωρεί πως τα κίνητρα πίσω από την ενέργεια είναι πολιτικά, αφού η κλοπή, σύμφωνα με τα όσα έχουν λεχθεί, έγινε για να ασκηθούν πιέσεις στην Κυβέρνηση».
Αναφορικά με το πολυσυζητημένο θέμα των λύτρων, η ίδια διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ζητήθηκαν λύτρα.
«Εάν ζητούσαν και πληρώναμε λύτρα γιατί να μην το πούμε; Υπάρχει κάποιος ο οποίος θα μας κατηγορήσει γι αυτό;» διερωτήθηκε η Αναστασία Παπαδοπούλου.
Αναφερόμενη στο πρώτο σοκ που βίωσε τόσο αυτή όσο και η οικογένειά της, βλέποντας τον άδειο τάφο του πατέρα της, είπε ότι «αυτό που νιώθεις είναι κάτι ασύλληπτο, να βλέπεις μια τρύπα, ένα άδειο φέρετρο και να μην μπορείς να κατανοήσεις πώς είναι δυνατόν κάποιοι να έκαναν κάτι τέτοιο και πολύ περισσότερο το γιατί το έκαναν».
«Η ανακούφιση της οικογένειας είναι τεράστια μετά την ανεύρεση της σορού, αλλά οι λέξεις είναι πολύ μικρές για να εκφράσουν αυτό που νιώσαμε όλοι», είπε ακόμα η κ. Παπαδοπούλου.

Ερωτήματα και από τον Συλλούρη
Και ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις που σχετίζονται με την κλοπή της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και το έγκλημα γενικότερα, ξεκάθαρα έθεσε το θέμα διασυνδέσεων των αυτουργών με τα κατεχόμενα.
«Υπάρχουν σχέσεις βαρυποινιτών με στοιχεία στην κατεχόμενη περιοχή», δήλωσε ο κ. Συλλούρης, για να προσθέσει ότι παρά το γεγονός ότι κάποιες εφημερίδες διέψευσαν αυτόν του τον ισχυρισμό, ο ίδιος τον επαναφέρει.
«Είναι τραγικό να το γνωρίζουν οι πάντες, και να το διαψεύδουν και να μην κάνουν τίποτα γι’ αυτό», είπε, υποδεικνύοντας πως υπήρξαν και στο παρελθόν εγκλήματα που σχεδιάστηκαν και συνεκτελέστηκαν από τα κατεχόμενα.
«Φτάσαμε στο κατάντημα να παίρνουμε έναν Ινδό και να του φορτώνουμε ένα ολόκληρο έγκλημα», είπε και εξέφρασε ανησυχία, γιατί «αυτό μπορεί να γίνει και πρακτική στην Κύπρο», δηλαδή «για μελλοντικά εγκλήματα να ενοχοποιούμε έναν άνθρωπο χωρίς να έχει ουσιαστικά μεγάλη συμβολή, για να καλύπτουμε άλλους που είναι οι πραγματικοί εγκληματίες και άλλα γεγονότα που μπορεί να βλάπτουν και πολιτικά κάποιους».
Ερωτηθείς για το κατά πόσο ο ίδιος θεωρεί ότι υπάρχει εμπλοκή από τα κατεχόμενα σε ό,τι αφορά την κλοπή της σορού του τέως Προέδρου, ο κ. Συλλούρης είπε ότι «εγώ δεν θα δικάσω», προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν είναι σίγουρος για το κατά πόσο είναι ο Κίτας που έχει διαπράξει αυτό το έγκλημα ή αν δεν κρύβονται άλλοι πίσω από τον Κίτα».
Σε ερώτηση, τέλος, για το αν έχει κάποιες σχετικές πληροφορίες, ο κ. Συλλούρης ανέφερε πως δεν του επιτρέπεται να μιλήσει για πληροφορίες.
«Δεν είναι δουλειά μου να δίνω πληροφορίες δημόσια», είπε.
Αναφερόμενος γενικότερα στο έγκλημα και για τα όσα γίνονται στο χώρο της δικαιοσύνης, ο κ. Συλλούρης είπε ότι «τα όσα παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα με την έξαρση της εγκληματικότητας, τις αντιπαραθέσεις στη Γενική Εισαγγελία, τα προβλήματα στις Κεντρικές Φυλακές και τη βία στα γήπεδα, έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».
Ανέφερε δε, πως η Κύπρος, «που παραδοσιακά ήταν μια ασφαλής έννομη πολιτεία, κινδυνεύει να μεταπέσει σήμερα σε μια κοινωνία όπου οι πολίτες της δεν απολαμβάνουν το αγαθό της ατομικής ασφάλειας και ελευθερίας».
«Στην κατάσταση που είμαστε σήμερα, επιβάλλεται η χάραξη μιας νέας σύγχρονης αντιεγκληματικής στρατηγικής, που να θωρακίζει το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, με σεβασμό στις ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματά του», σημειώνοντας πως το κόμμα του είναι έτοιμο να συμμετέχει σε μια τέτοια προσπάθεια.
Top