Χημικές ουρές «ζώνουν» την Κύπρο

Αν παρατηρήσετε τον ουρανό, θα διαπιστώσετε λευκές γραμμές μεγάλου μήκους που αφήνουν πίσω τους τα αεροσκάφη και δεν διαλύονται εύκολα· αντιθέτως, δημιουργούν διάφορες καταστάσεις στα σύννεφα. Είναι οι λεγόμενες χημικές ουρές ή chemtrails.

Χημικές ουρές ή chemtrails είναι ένα όρος που μπήκε στη ζωή μας πριν από μερικά χρόνια. Ξέρετε τι είναι; Ποιοι και γιατί προκαλούν χημικές ουρές; Πώς επηρεάζουν τη ζωή μας; Είναι θεωρίες συνωμοσίας ή η απόρρητη αλήθεια; Μήπως η ξηρασία ή η ανομβρία οφείλονται στους χημικούς ψεκασμούς; Μήπως τα συναισθήματά μας, η συμπεριφορά μας, ελέγχονται από αυτό το φαινόμενο;
Αν κάνετε μιαν αναζήτηση του όρου στο διαδίκτυο, θα βρείτε χιλιάδες πληροφορίες. Εμείς σας αποκαλύπτουμε φωτογραφίες στον κυπριακό ουρανό και μαρτυρίες ανθρώπων που μελέτησαν το φαινόμενο.
Αν παρατηρήσετε τον ουρανό, θα διαπιστώσετε λευκές γραμμές μεγάλου μήκους, που αφήνουν πίσω τους τα αεροσκάφη και δεν διαλύονται εύκολα· αντιθέτως, δημιουργούν διάφορες καταστάσεις στα σύννεφα.
Μια ομάδα πρωτοβουλίας και καταδίκης του φαινομένου άρχισε να κάνει προσπάθειες ευαισθητοποίησης των πολιτών. Συνάμα υπάρχουν χιλιάδες καταγγελίες από επιστήμονες σε όλο τον κόσμο για την καταστροφή που προκαλούν οι χημικές ουρές τόσο στο περιβάλλον όσο και στην ανθρώπινη ύπαρξη.
Ανεξάρτητοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα αεροσκάφη αυτά διασπείρουν στην ατμόσφαιρα μικροσκοπικά σωματίδια, αποτελούμενα από οξίδια του αλουμινίου και οξίδια του βαρίου.
Οι επίσημοι φορείς και οι κυβερνήσεις που ρωτήθηκαν πάμπολλες φορές για το φαινόμενο, δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους πειράματα και επιμένουν ότι το φαινόμενο οφείλεται στην υψηλή συγκέντρωση υγρασίας σε μεγάλα ύψη στην ατμόσφαιρα.

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
Εξασθένιση μνήμης και καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος

Οι καταγγελίες για το φαινόμενο των χημικών ουρών που αφήνουν πίσω τους ορισμένα αεροπλάνα, προκαλούν σοβαρές ανησυχίες. Κατά τη διάρκεια των πτήσεων αυτών αυξάνονται στο έδαφος τα προβλήματα υγείας των ανθρώπων. Κεφαλαλγίες, τάση για εμετό, κατάθλιψη, γαστρεντερολογικά προβλήματα, είναι ορισμένα από όσα έχουν αναφερθεί. Η Αίγινα ήταν το πρώτο νησί που διαμαρτυρήθηκε για το φαινόμενο. Καταγγελίες και ντοκουμέντα εξαςσφαλίσαμε και από Κύπριους πολίτες. Από το Ακρωτήρι, το Τρόοδος και άλλες περιοχές.
Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη δεν γίνονται αντιληπτά στα ραντάρ των αεροσκαφών και κανείς δεν ξέρει από ποιο σημείο εκτελούν τις πτήσεις τους. Λέγεται ότι ερευνούν τον τρόπο ελέγχου του κλίματος κατά βούληση.
Η ικανότητα ελέγχου του κλίματος ισοδυναμεί με την κατοχή ενός όπλου μαζικής καταστροφής, απείρως πιο ισχυρού και αποτελεσματικού από τα πυρηνικά όπλα.
Οι σκόνες αυτές, απελευθερούμενες στην ατμόσφαιρα, είναι πάρα πολύ επικίνδυνες για την υγεία. Αυτό συμβαίνει διότι:
- Όλες προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα
- Τα πολυμερή είναι ινίδια πυριτίου, και η εισπνοή πυριτίου προκαλεί τη σιλίκωση
Η σκόνη αλουμινίου
- βραχυπρόθεσμα επιδρά αρνητικά στη μνήμη και στην ικανότητα συγκέντρωσης
- μακροπρόθεσμα προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με τη νόσο Alzheimer
Η σκόνη βαρίου προκαλεί
- χρόνια κόπωση (μέσω χρόνιας αύξησης του μυϊκού τόνου)
- καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, αυξάνοντας την πιθανότητα νόσησης
Μάλιστα αν κάνετε μια έρευνα στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσετε και το εξής παράδοξο: Τα χημικά προϊόντα για την παραγωγή των τεχνητών σύννεφων μπορούν να αγοραστούν ελεύθερα από το διαδίκτυο και μάλιστα με οδηγίες χρήσεως.

Εμφανείς στους κυπριακούς ουρανούς τέτοιου είδους δράσεις
Το φαινόμενο αυτό κλήθηκαν να συζητήσουν στην εκπομπή «60 λεπτά» του Σίγμα ερευνητές, επιστήμονες, περιβαλλοντολόγοι και μετεωρολόγοι. Ενδεικτικές είναι οι απόψεις που ακολουθούν:

Κώστας Παπασταύρου - περιβαλλοντολόγος.
«Δεν μπορούμε να πούμε τεκμηριωμένα ότι το φαινόμενο αυτό συμβαίνει και στην Κύπρο. Οι κλιματικές αλλαγές είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που δεν μπορεί να επηρεαστεί με μεμονωμένες προσπάθειες ψεκασμού. Στρατιωτικά πειράματα Αμερικανών δείχνουν ότι μπορούν να επηρεάσουν τις καιρικές συνθήκες σύμφωνα με ερευνητικά πεδία εδώ και δεκαετίες. Λένε ότι τα chemtrails είναι γεγονός. Υπάρχει προσπάθεια να συνδεθούν με πειράματα που είναι κάτω από την ομπρέλα που λέγεται πόλεμος των άστρων ή δραστική ακτινοβολία, τα οποία είναι πειράματα τρισεκατομμυρίων και συντηρούν τεράστιες πολεμικές βιομηχανίες. Μια από τις θεωρίες υποστηρίζει ότι οι λευκές ουρές είναι ένα πείραμα που γίνεται στο κέντρο HAARP στην Αλάσκα, για να αυξηθεί η αγωγιμότητα της ατμόσφαιρας. Επίσης στα αφτιά του κόσμου έχει περαστεί ότι οι Άγγλοι βομβαρδίζουν τα συννεφα για να έχουμε ξηρασία στην Κύπρο. Πρέπει να λάβουμε, όμως, υπόψη ότι υπάρχει συμφωνία εγκαθίδρυσης των Βρετανών και ουδείς γνωρίζει για τις πτήσεις που εκτελούν οι Άγγλοι στο Ακρωτήρι. Επομένως αυτό είναι και πολιτικό ζήτημα».

Γιώργος Περδίκης - βουλευτής
«Έχω καταθέσει τέσσερις ερωτήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ζήτημα αυτό. Η απάντησή τους ήταν ότι δεν μπορείς να ζητάς από το Υπουργείο Άμυνας να σου δώσει πληροφορίες για συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών. Δεν έχουν, ωστόσο, καμία πληροφόρηση για διεξαγωγή ψεκασμών με οποιαδήποτε χημικά στον κυπριακό ουρανό».

Μιχάλης Λοϊζίδης- μηχανικός περιβάλλοντος
«Για να αποδείξουμε ότι έχουμε πρόβλημα με το κάπνισμα χρειαστήκαμε έρευνες και μελέτες σαράντα χρόνων. Χρειάζονται εξιδεικευμένες μελέτες στο ζήτημα των χημικών ουρών και όσο οδεύουμε στην καταστροφή τόσο πιο δεκτικοί έχουμε γίνει. Σίγουρα οι συνέπειες στο περιβάλλον και στον άνθρωπο είναι εντελώς άγνωστες από τέτοιου είδους δράσεις, που είναι όντως εμφανείς στους κυπριακούς ουρανούς.
Ενώ έχουν γίνει διάφορες χημικές αναλύσεις στην Κύπρο για διάφορα καθημερινά πραγματα που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος, όπως νερό και αέρα, δεν έγινε ποτέ κάτι για τους αεροψεκασμούς. Πρέπει να διερευνηθεί και να μελετηθεί από ομάδες εξιδεικευμένες και να πάρουμε τις απαντήσεις για όλον αυτόν το βομβαρδισμό χημικών στο περιβάλλον μας».

Σωτήρης Δράκος - δικηγόρος / ερευνητής
«Η υγεία των ανθρώπων είναι το μέγιστο που μας ενδιαφέρει. Χρειάζεται μεγάλη έρευνα. Να λάβουν δράση μη κυβερνητικές οργανώσεις έτσι ώστε να πιέσουν τις κυβερνήσεις για να τολμήσουν να ερευνήσουν το θέμα. Σίγουρα το φαινόμενο αυτό γίνεται αντιληπτό στους ουρανούς τούς κυπριακούς και ο καθένας μας μπορεί να το εξακριβώσει».

Λοΐζος Στεφάνου- αναπλ. διευθυντής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Στη μετεωρολογία, αντί chemtrails, υπάρχουν τα contrails. Δεν μπορώ να ξέρω αν υπάρχουν chemtrails. Η ενέργεια που εμπεριέχει η ατμόσφαιρα είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορεί κανείς να την τιθασέψει. Τα μόνα πειράματα που γίνονται, είναι αυτά που προσπαθούν να αυξήσουν τη βροχόπτωση, που δεν είναι με τοξικά».
Top