Πλαστική χειρουργική σε πτωματικά κεφάλια

Για πρώτη φορά στην Κύπρο σεμινάριο Face Lift

Διεθνές σεμινάριο πλαστικής χειρουργικής Face Lift θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο σαββατοκύριακο στην Κύπρο.
XAΡΗΣ ΖΑΒΡΙΔΗΣ
Ζωντανή επίδειξη χειρουργείου

Πλαστικοί χειρουργοί στην Κύπρο θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν και πρακτικά πάνω στις νέες χειρουργικές μεθόδους, χρησιμοποιώντας πτωματικά κεφάλια.
Ο πλαστικός χειρουργός Χάρης Ζαβρίδης, που είναι ένας από τους διοργανωτές, σε δηλώσεις του στη «Σ» είπε ότι «το σαββατοκύριακο 20 και 21 Φεβρουαρίου διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, την Πολυκλινική Λευκωσίας και το Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Χάρη Ζαβρίδη, για πρώτη φορά στην Κύπρο, σεμινάριο Face Lift με πρακτική εξάσκηση πάνω σε πτωματικά κεφάλια».
«Το σεμινάριο θα είναι διεθνές και σε αυτό θα συμμετέχουν πλαστικοί χειρουργοί τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ευρώπη και την Αμερική», μας είπε ο κ. Ζαβρίδης.
«Το σεμινάριο χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος είναι ζωντανή επίδειξη χειρουργείου Face Lift. Δηλαδή θα διενεργήσουμε χειρουργική επέμβαση Face Lift από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα στην Πολυκλινική Λευκωσίας και η επέμβαση θα μεταδίδεται στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ζωντανά, μέσω τηλεδιάσκεψης, και οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να παρακολουθούν την επέμβαση».
«Στη συνέχεια, από τις 5-6 το απόγευμα, στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, θα ακολουθήσει διάλεξη και οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις και να γίνει συζήτηση για την επέμβαση και την πρακτική που ακολουθήθηκε κατά τη διάρκειά της. Και τα δύο μέρη του σεμιναρίου θα είναι ανοικτά για το κοινό, το οποίο θα μπορεί να παρακολουθήσει και να υποβάλει τις ερωτήσεις στους γιατρούς που θα συμμετέχουν».
«Το τρίτο μέρος του σεμιναρίου», σύμφωνα με το γιατρό Ζαβρίδη, «θα γίνει την Κυριακή και αφορά μόνο στους πλαστικούς χειρουργούς».
«Στο τρίτο αυτό μέρος οι πλαστικοί χειρουργοί θα έχουν την ευκαιρία να χειρουργήσουν κάνοντας Face Lift σε πτωματικά κεφάλια, τα οποία θα έρθουν από την Αμερική, για το σκοπό αυτό».
«Τα πτωματικά κεφάλια», μας είπε ο κ. Ζαβρίδης, «χρησιμοποιούνται ειδικά για ιατρική έρευνα, και οι επεμβάσεις θα γίνουν με ειδικά παρασκευάσματα, διεθνώς ελεγμένα, τα οποία χρησιμοποιούνται για σκοπούς εξάσκησης και πρακτικής των γιατρών. Και εδώ έγκειται η πρωτοπορία του σεμιναρίου αυτού, αφού για πρώτη φορά στην Κύπρο οι Κύπριοι πλαστικοί χειρουργοί θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν επεμβάσεις Face Lift υπό συνθήκες πραγματικού χειρουργείου, και να ενημερωθούν ταυτόχρονα επιστημονικά για τις εξελίξεις στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής του Face Lift».
Πρακτική εξάσκηση
«Και στην περίπτωση του ζωντανού χειρουργείου, αλλά και στην περίπτωση των πτωματικών κεφαλιών τηρούνται όλοι οι κανόνες του ιατρικού απορρήτου και της βιοηθικής· γι' αυτό, εξάλλου, το σεμινάριο τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας», πρόσθεσε ο κ. Ζαβρίδης.
«Για τους πλαστικούς χειρουργούς», είπε ακόμα ο γιατρός, «είναι εύκολο να ακούσεις για μια επέμβαση, όμως να δεις ζωντανά πώς γίνεται μια επέμβαση, να ακούσεις και να εξασκηθείς, είναι σεμινάρια που δεν μπορεί εύκολα να παρακολουθήσεις· γι’ αυτό θεωρούμε ότι με αυτό προσφέρεται μια εξαιρετική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αποκομίσουν επιστημονική γνώση και πρακτική εξάσκηση ταυτόχρονα».
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι το Περιοδικό «Περιοδικό» και το Ράδιο Πρώτο.
Top