Καθαρίζουμε την ύπαιθρο σε μια μόνο μέρα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ Εκστρατεία καθαρισμού Let’s Do It Cyprus είναι μέρος του παγκόσμιου δικτύου εκστρατειών Let’s Do It World και στοχεύει κυρίως στον καθαρισμό της κυπριακής υπαίθρου σε μία μόνο μέρα. Η δική μας Παγκύπρια Ημέρα Καθαρισμού έχει οριστεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2012.

Οι στόχοι της εκστρατείας συμπεριλαμβάνουν την καθαριότητα των φυσικών μας περιοχών με τη συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών, καθώς και την ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και τη βελτίωση της στάσης των Κυπρίων απέναντι στο περιβάλλον.

Μέχρι στιγμής η εκστρατεία υποστηρίζεται από διάφορους φορείς. Συγκεκριμένα, έχουμε λάβει δηλώσεις συμμετοχής από 9 Κυβερνητικά Τμήματα, 41 Τοπικές Αρχές (κοινότητες και δήμους), 4 Ημικρατικούς Οργανισμούς, 3 Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, 10 Ιδιωτικές εταιρείες, 61 ομάδες και Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς.

Οι εθελοντές μας έχουν ψάξει και εντοπίσει πάνω από 160 σημεία για καθαρισμό, που καταχώρησαν στον Παγκύπριο Χάρτη, τα οποία συνεχώς αυξάνονται.

Παράλληλα να τονίσουμε ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου αυτοί που θα καθαρίσουν έχουν επιλέξει και τις περιοχές που θα καθαρίσουν, οι οποίες δεν βρίσκονται καταχωρημένες στις σελίδες μας.

Θα θέλαμε να τονίσουμε τη σημαντική βοήθεια που λαμβάνουμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία προβάλλουν την εκστρατεία και με τη σειρά τους την υποστηρίζουν.

Συγκινητική και πολύ ενθαρρυντική είναι επίσης η ανταπόκριση από εταιρείες ως πολύτιμους χορηγούς και συνεργάτες στο έργο μας.

Εταιρείες είναι πρόθυμες να μας παρέχουν υλικά και άλλες διευκολύνσεις για την επιτυχή και ομαλή διεξαγωγή της εκστρατείας.

Καλούμε, λοιπόν, όλους όσοι θέλουν να συμβάλουν σε αυτήν την προσπάθεια να βγουν έξω στις 29 του μηνός και όλοι μαζί να καθαρίσουμε την Κύπρο μας!

letsdoitcyprus@gmail.com, www.letsdoitcyprus.org

Top