Μόνο ζημιά προκαλούν

Η Ελλάδα διάγει κοσμοϊστορικές στιγμές σε όλα τα επίπεδα. Η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, αποτελεί σταθμό στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Και ανεξαρτήτως των συνθηκών υπό τις οποίες προκύπτει αυτή η συμφωνία, ανεξαρτήτως του ότι αφέθηκε η Ελλάδα να ξεπεράσει τον πάτο και μετά τα δύο μεγάλα κόμματα να λειτουργήσουν, επιτέλους, με πρώτιστο γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες, πρέπει να πιστωθεί στα «συν» τους η θετική αυτή εξέλιξη.

Παρακολουθώντας τις τελευταίες ημέρες τις εξελίξεις στην Ελλάδα, που πέραν από το σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, βασικό και ουσιαστικό στόχο έχουν την οικονομική διάσωση της χώρας, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, μεταξύ άλλων, η στάση των κομμάτων της Αριστεράς. Κομμουνιστικό Κόμμα και Συνασπισμός είναι γνωστό πως, βάσει της κοινωνικοοικονομικής, αλλά και πολιτικής τους φιλοσοφίας, διέπονται από αντιευρωπαϊσμό, έχουν τον ευρωσκεπτικισμό στο DNA τους.

Ακούμε, λοιπόν, τον Αλέξη Τσίπρα και την Αλέκα Παπαρήγα ν’ αναθεματίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ την όποια προσπάθεια καταβάλλεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να καταφέρει να επιπλεύσει του ναυαγίου η Ελλάδα, χωρίς όμως να προτείνουν άλλες λύσεις για έξοδο από τ’ αδιέξοδα. Παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε τα δύο αυτά κόμματα να ζητούν απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου, να ζητούν πρόωρες εκλογές, ενώ, ταυτόχρονα, να βάλλουν κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά.

Πιστεύουν, στ’ αλήθεια, ότι αν γίνονταν σήμερα εκλογές, θα μπορούσε ένα εκ των δύο κομμάτων, Συνασπισμός και ΚΚΕ, να σχηματίσει κυβέρνηση; Δεν είναι, πάλι, είτε στο ΠΑΣΟΚ είτε στη Νέα Δημοκρατία που θα ανέθετε ο ελληνικός λαός να κυβερνήσει; Ποιες καλές υπηρεσίες πιστεύουν ότι προσφέρουν με το να βρίσκονται σε διαρκή άρνηση, με το ν’ αρνούνται να δουν τις πραγματικότητες κατάματα και να συμβάλουν και αυτά με τη σειρά τους στο πνεύμα συναίνεσης, που Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, υπερβαίνοντας τους εαυτούς τους, προσπαθούν να δημιουργήσουν; Συνασπισμός και ΚΚΕ μόνο ζημιά προκαλούν αυτήn τη στιγμή στοn Ελληνισμό, με τον τρόπο που πολιτεύονται…

ploutarchoug@simerini.com

Top