Ευαγόρου: Μείωση μισθών, ξήλωμα ημικρατικών η φιλοσοφία ΔΗΣΥ

Κροκοδείλια τα δάκρυα της ηγεσίας του ΔΗΣΥ και για τη δεινή θέση που περιήλθε ο ελληνικός λαός, δηλώνει ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου, παρατηρώντας ότι η νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία που επέβαλε τα μέτρα στην Ελλάδα διέπει και την πολιτική του ΔΗΣΥ.

Σε δήλωση του το απόγευμα, ο κ. Ευαγόρου σχολίασε ως το λιγότερο περίεργη, παράδοξη και ιδιαίτερα προκλητική για τους εργαζόμενους, τη θέση του ΔΗΣΥ για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, όπως εκφράστηκε σε μεσημβρινή εκπομπή από τον βουλευτή του κόμματος Μάριο Μαυρίδη.

«Θέλετε κύριοι η κυπριακή οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική; Μειώστε τους μισθούς, ξεπουλάτε τους οργανισμούς δημοσίου δικαίου και αποδυναμώστε τις συντεχνίες, αυτά είπε» ο κ. Μαυρίδης, πρόσθεσε ο κ. Ευαγόρου, αναφέροντας πως «αυτές είναι οι πραγματικές θέσεις και προθέσεις του ΔΗΣΥ και του κ. Αναστασιάδη σε σχέση με την οικονομία».

«Να τί περιμένει την Κύπρο και τους εργαζόμενους αν παρ' ελπίδα βρεθεί στο τιμόνι αυτής της χώρας ο κ. Αναστασιάδης», συνέχισε, διατυπώνοντας τη θέση ότι πρόκειται για ένα κράμα θέσεων τις οποίες ο ΔΗΣΥ αποκρύπτει επιμελώς από τον κυπριακό λαό.

Λέγοντας περαιτέρω ότι στο όνομα δήθεν της ανταγωνιστικότητας προτείνουν τη λιτότητα μέσα από την κάθετη μείωση των μισθών των εργαζομένων, το ξήλωμα των ημικρατικών οργανισμών, την αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος και την κατάργηση της μονιμότητας της εργασίας στο δημόσιο, είπε ότι το ΑΚΕΛ καταγγέλλει στον κυπριακό λαό και στους εργαζόμενους αυτές τις απαράδεκτες και αντιλαϊκές θέσεις και στηρίζει τα πραγματικά μέτρα για την ανάπτυξη, τα οποία έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση.

Η ανάπτυξη χρειάζεται κίνητρα, φορολογικά, θεσμικά, οικονομικά, και η ανταγωνιστικότητα επιτυγχάνεται με εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων αλλά και του κράτους μέσα από νέες σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και διεύθυνσης, μηχανογράφησης και άλλα πολλά, είπε ο κ. Ευαγόρου.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, με τις οποίες ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε συμπαράσταση στον ελληνικό λαό, ο κ. Ευαγόρου παρατήρησε πως την ίδια στιγμή που εκφράζει συμπαράσταση, ο κ. Νεοφύτου δηλώνει ότι τα μέτρα και το μνημόνιο ήταν μονόδρομος.

«Δυστυχώς μιλούμε για κροκοδείλια δάκρυα συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό, αφού οι θέσεις του ΔΗΣΥ και του Αναπληρωτή του Προέδρου δεν διαφέρουν ποσώς ως προς τη φιλοσοφία, αλλά και ως προς τις επιλογές από τις νεοφιλελεύθερες θέσεις, τα νεοφιλελεύθερα, τα αντιλαϊκά μέτρα, τη λιτότητα, το πετσόκομμα των μισθών των εργαζομένων, των κεκτημένων των εργαζομένων και των συντάξεων από πλευράς εκείνων που επέβαλαν τις θέσεις τους στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό», ανέφερε ο κ. Ευαγόρου.

Καταλήγοντας, πρόσθεσε πως, έχοντας κατά νου και δηλώσεις που έγιναν σήμερα από βουλευτές του ΔΗΣΥ, φαίνεται ότι αυτή είναι η φιλοσοφία που διέπει και τις θέσεις όσον αφορά τη διαχείριση της κυπριακής οικονομίας.

Top