Συμφωνία έρευνας και διάσωσης Kύπρου-Ισραήλ

Συμφωνία έρευνας και διάσωσης με την Κυπριακή Δημοκρατία, ενόψει ενδεχόμενων ατυχημάτων ή άλλων ενεργειών εναντίον των εξέδρων για εξόρυξη υδρογονανθράκων στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες της Κύπρου και του Ισραήλ, αναμένεται να υπογράψει ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο τον επόμενο μήνα.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο, η ΥΠΕΞ κλήθηκε να σχολιάσει συμφωνία για την ασφάλεια μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ που ενδεχόμενως να υπογραφεί κατά την επικείμενη επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Κύπρο.

Όσον αφορά την επίσκεψή της στις Βρυξέλλες η κ. Μαρκουλλή είπε πως θα συμμετάσχει σήμερα στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στην ημερήσια διάταξη του οποίου περιλαμβάνονται το Μεσανατολικό, η κατάσταση στη Συρία και σε άλλες χώρες της «Αραβικής Ανοιξης».

Θα έχει επίσης συναντήσεις με την Ύπατη Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια της ΕΕ, Κάθριν Αστον, τον Επίτροπο Στέφαν Φούλε και τους ευρωβουλευτές της Κύπρο, ενόψει και του προσχεδίου που έχει ήδη κυκλοφορήσει για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αύριο η κα Μαρκουλλή θα μεταβεί στο Λονδίνο για σειρά επαφών, μεταξύ των οποίων ομιλία στο London School of Economics, συναντήσεις με τον Υπουργό και τη Σκιώδη Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, την Επιτροπή Φιλίας στο Βρετανικό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή Συγγενών Αγνοοουμένων Μεγάλης Βρετανίας.

Top