Κατά μέτωπο επίθεση Αβέρωφ-Παπαδόπουλου εναντίον Χριστόφια

Την αντίδραση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, προκάλεσε η δήλωση του Προέδρου Χριστόφια που αφορούσε τις αγορές.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας σχολιάζοντας την οικονομική κρίση είπε ότι «Οι λεγόμενες αγορές είναι οι αρχικλέφτες της υφηλίου, οι οποίοι δημιουργούν τις προϋποθέσεις να γίνεται η κλοπή ακόμα πιο μεγάλη και πιο προσοδοφόρα. Αυτά που λέω τα είπα και στο Συμβούλιο της ΕΕ, δεν αποκρύβω τις απόψεις μου. Πρέπει και η ΕΕ να κατανοήσει ότι η κρίση, η αρρώστια του καρκίνου δεν θεραπεύεται με χαπάκια, δεν θεραπεύεται με ασπιρίνες, πρέπει να αγγίξει την ουσία»

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι ξαφνιάστηκε από την δήλωση του Προέδρου.

«Ως κράτος έχουμε βάλει στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών και να καταφέρουμε να τερματίσουμε τον αποκλεισμό μας από τις διεθνείς αγορές για να καταφέρουμε να δανειζόμαστε όπως ακριβώς πράττει το κάθε κράτος στον κόσμο. Αυτά δήλωσε στη Βουλή και ο Υπουργός Οικονομικών κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2012. Και τώρα έρχεται ο Πρόεδρος να δηλώσει πως οι αγορές είναι οι αρχικλέφτες της υφηλίου; Διερωτήθηκε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Συνεχίζοντας ο Αβέρωφ Νεοφύτου διερωτήθηκε αν τελικά ο στόχος μας είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών ώστε να μπορούμε να δανειζόμαστε από αυτούς τους οποίους ο Πρόεδρος αποκαλεί αρχικλέφτες είπε χαρακτηριστικά.

«Υπενθυμίζουμε πως σήμερα κιόλας το κράτος προέβη σε δανεισμό €373εκ. από την εγχώρια αγορά ή από τους εγχώριους, κατά τον Πρόεδρο, αρχικλέφτες.»

Αβέρωφ «Δεν κόψαμε κανένα επίδομα»

Ο Αναπληρωτής του ΔΗΣΥ σχολίασε επίσης την αναφορά του Προέδρου ο οποίος έκανε λόγο για «πετσοκόμματα» των επιδομάτων του Υπουργείου Εργασίας και Οικονομικών αυτά τα Χριστούγεννα.

«Θυμίζουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως η Βουλή δεν έκοψε κανένα επίδομα. Η Βουλή απλά δέσμευσε κονδύλια για το 2012 που καμιά σχέση δεν έχουν με την περίοδο των φετινών γιορτών. Τα μόνα επιδόματα που έχουν κουτσουρευτεί είναι τα επιδόματα τέκνου και η φοιτητική χορηγία τα οποία ήταν νομοσχέδια της κυβέρνησης Χριστόφια. Και μάλιστα νομοσχέδια που ο Υπουργός Οικονομικών ανάφερε στη Βουλή πως πρέπει να ψηφιστούν για να μην χάσουμε την αξιοπιστία μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις αγορές, τις οποίες σήμερα ο Πρόεδρος αποκάλεσε ως τους αρχικλέφτες της υφηλίου.»

Παπαδόπουλος: "Ένας πρόεδρος που δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες του και δεν παραιτήθηκε μετά το Μαρί δεν δικαιούται να ισχυρίζεται ότι άλλοι προσπαθούν να του επιβάλουν θέληση τους."

Για το θέμα των επιδομάτων ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι η Βουλή δεν έχει αποκόψει οποιαδήποτε επιδόματα.

«Η Βουλή απλά έχει ψηφίσει τους νόμους που η Κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια έχει φέρει ενώπιον της.»

Αντίθετα, είπε, η Υπουργός Εργασίας είναι που έχει ισχυριστεί ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ότι έχει αποκόψει επιδόματα από τους ανάπηρους, από άτομα με ειδικές ανάγκες και από λήπτες δημοσίου βοηθήματος, μέσα στα πλαίσια της οικονομικής εξυγίανσης.

Τέλος ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι ο Πρόεδρος θα πρέπει να συνεννοάτε καλύτερα με τους Υπουργούς του πριν προβαίνει σε δηλώσεις σχετικά με το ποιοι ταλαιπωρούν τον κόσμο. 

Top