"Φωτιά" ξανά στο πολιτικό σκηνικό

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο και σήμερα. Νέες φωτιές άναψε με τις δηλώσεις ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, με τα «σκάγια» να παίρνουν τόσο τον ΔΗΣΥ και τον Πρόεδρο του, Νίκο Αναστασιάδη σε σχέση με την κατάθεση Χριστόφια ενώπιον του Πόλυ Πολυβίου, όσο και τον Αρχιεπίσκοπο και την πρόθεση του να υποβάλει για τις προεδρικές Εκλογές κατάλογο με δικούς του υποψηφίους.

Στα λεγόμενα του κ .Κυπριανού, άμεση ήταν η απάντηση τόσο του Νίκου Αναστασιάδη, όσο και του ίδιου του Αρχιεπισκόπου, μέσω του Σίγμα.    
 

«Πυροβόλησε» Αρχιεπίσκοπο και Αναστασιάδη

Λύπη για τις επανειλημμένες  πολιτικές παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου εξέφρασε σήμερα ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, ο οποίος τις χαρακτήρισε προσβλητικές έναντι των πολιτικών αρχηγών και των κομμάτων.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, ο Άντρος  Κυπριανού ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επιδίωξε να μας παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας ,ένας άνθρωπος όπως είπε χαρακτηριστικά, που εκλέγηκε με το 8%.

Ο Άντρος Κυπριανού χαρακτήρισε μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος μιλά για πολιτική και οικονομία και δεν ασχολείται με τα της εκκλησίας. Χαιρόμαστε σημείωσε που έστω και αργά αντέδρασαν και άλλα κόμματα.
Από τα πυρά Άντρου Κυπριανού δεν ξέφυγε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.. Κάλεσε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να διευκρινίσει ποια  έγγραφα χάλκευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαφορετικά, σημείωσε, κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι "κοινός συκοφάντης και ψεύτης".

Ενώ έχουμε τις απειλές της Τουρκίας αντί να περιορίσουμε τις μεταξύ μας αντιπαραθέσεις κάποιοι επιλέγουν για μικροπολιτικά συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες την υπόσκαψη του Προέδρου της Δημοκρατίας ,ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Κυπριανού κατηγόρησε και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος σύμφωνα με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ φέρεται να διαμαρτυρήθηκε  στον Αμερικανό πρέσβη επειδή όπως είπε ,η Κυπριακή Δημοκρατία είχε επιτυχίες στη Γαλλία και με αυτό τον τρόπο βοηθήθηκε το ΑΚΕΛ να αυξήσει τα ποσοστά του.

Αρχιεπίσκοπος: «Τα κόμματα ωχριούν μπροστά στην Εκκλησία»

Απαντώντας στον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος με παρέμβασή του στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ξεκαθάρισε ότι η Εκκλησία δεν πολιτεύεται αλλά ενδιαφέρεται μόνο για τα εθνικά θέματα. Μάλιστα ανέφερε ότι η εκκλησία είναι ο αρχαιότερος θεσμός στην Κύπρο με πορεία 2000 ετών και έχει να προσφέρει πολλά. Υπέδειξε ότι τα κόμματα ωχρειούν  μπροστά στα όσα έχει να προσφέρει η εκκλησία της Κύπρου. 

Ν. Αναστασιάδης: «Δεν θα ακολουθήσω τον κατήφορο του ΑΚΕΛ»

Δεν θα ακολουθήσω τον κατήφορο αποδίδοντας ύβρεις και επίθετα απάντησε στον Άντρο Κυπριανού ο Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι ουδέποτε είπε ότι ο πρόεδρος χάλκευσε έγγραφα .Ωστόσο κάλεσε τον Γ.Γ του ΑΚΕΛ αν θέλει να κοιτάξει για παραποιήσεις εγγράφων να απευθυνθεί στον γενικό εισαγγελέα.

Την ίδια στιγμή ο Αβέρωφ Νεοφύτου απαντώντας στον Άντρο Κυπριανού για τα περί διαρροων των Wikileaks υπέδειξε ότι αφού ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ θεωρεί έγκυρο το έγγραφο που αναφέρεται στο πρόσωπο του τότε πρέπει να θεωρεί έγκυρο και το έγγραφο που αναφέρεται στην τραγωδία στο Μάρι όπου κατά τον Αμερικανό πρέσβη ο Μάρκος Κυπριανού έλεγε ότι για αυτό το θέμα όλα ξεκινούν και τελειώνουν στις ιδεοληψίες Χριστόφια.

  

Top