Πυρ και μανία κόμματα και Αρχιεπίσκοπος για το ρεύμα απο τα κατεχόμενα

Τις αντιδράσεις των κομμάτων και της εκκλησίας προκαλει η συμφωνία για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος απο τα κατεχόμενα. Για επικίνδυνη ουτοπία μιλούν οι Οικολόγοι, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει οτι προτιμά να μείνει με τη λαμπα.

Αρχιεπίσκοπος: Καλυτερα με τη λαμπα παρα με ρευμα απο το ψευδοκρατος

Συνεχιζει να προκαλει αντιδρασεις η συμφωνια για παροχη ρευματος απο τα κατεχομενα στις ελευθερες περιοχς. Καλυτερα με τη λαμπα παρα με ρευμα απο το ψευδοκρατος, δηλωνει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. "Ο κατοχικός ηλεκτρισμος", δήλωσε  "ειναι μια επικίνδυνη ουτοπία που δεν θα λύσει το πρόβλημα, δηλωνουν οι Οικολόγοι, κανοντας μαλιστα λογο για πολιτικές σκοπιμοτητες και ζητώντας δυναμική στροφη προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας".  Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξέφρασε λύπη και είπε "αν προλάβαινα θα τους έλεγα να μην φέρουν ρεύμα από τα κατεχόμενα και να μην δώσουν ποτέ ρεύμα στην Αρχιεπισκοπή".

Γ. Ομήρου: Είναι κατάντημα της Κυπριακής Δημοκρατίας να υποχρεώνεται να απευθύνεται στο ψευδοκράτος για παροχή ρεύματος"

"Είναι κατάντημα της Κυπριακής Δημοκρατίας να υποχρεώνεται να απευθύνεται στο ψευδοκράτος για παροχή ρεύματος, έστω κι αν αυτό γίνεται κατά τρόπο έμμεσο και με τήρηση του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής", δήλωσε από την πελυρά του πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου. Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως θεωρεί "σοφότερο" το θέμα αυτό να τεθεί αύριο στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου δεδομένου ότι είναι "εξαιρετικά λεπτό ζήτημα" και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι κάποια στιγμή "το θέμα θα τύχει εκμετάλλευσης από το ψευδοκράτος".
 

Γ. Περδίκης: "Υπάρχουν πέραν των 300 έτοιμων έργων φωτοβολταϊκών μονάδων, οι οποίες σε 15 ημέρες μπορούν να προσφέρουν στο δίκτυο της ΑΗΚ"


Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης επανέλαβε ότι η απαξίωση των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα δεν αφήνει περιθώρια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να συνεχίσει τη διακυβέρνηση του κράτους υπό την παρούσα μορφής της Κυβέρνησης.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχουν πέραν των 300 έτοιμων έργων φωτοβολταϊκών μονάδων, οι οποίες σε 15 ημέρες μπορούν να προσφέρουν στο δίκτυο της ΑΗΚ μέχρι και 20 ΜW σε ώρες αιχμής.

Σημειώνοντας ότι το παραγόμενο ηλεκτρικό ρεύμα από φωτοβολταϊκές μονάδες θα είναι πλέον συγκρίσιμο από άποψης κόστους με αυτό που θα παράγει η ΑΗΚ και η τ/κ εταιρεία, με τη διαφορά ότι η υποδομή των φωτοβολταϊκών πάρκων θα παραμείνει και θα παράγει ηλεκτρικό ρεύμα από τον ήλιο για τα επόμενα 25 χρόνια χωρίς ρύπους και χωρίς εξάρτηση από το πετρέλαιο και τα παράγωγά του, χωρίς βλάβες και κινδύνους από ατυχήματα, είπε ότι πρόκειται για έκτακτη λύση με μακρόχρονη χρησιμότητα και βιωσιμότητα.

Α. Κυπριανού: "Η συμφωνια για παροχη ρευματος γινεται βασει του Κανονισμου της Πράσινης Γραμμής, αλλα και με τη σύμφωνο γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα"


Η συμφωνια για παροχη ρευματος γινεται βασει του Κανονισμου της Πράσινης Γραμμής, αλλα και με τη σύμφωνο γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα, τονιζει το ΑΚΕΛ. Επιτέλους", σημείωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ "σε αυτόν τον τόπο θα πρέπει να λειτουργούμε με τη λογική, όχι με τα συναισθήματα, όχι με τον φανατισμό και το μίσος".

Ν. Παπαδόπουλος: "Διευκόλυνση με εξευτελισμό"

Ο αντιπροεδρος του ΔΗΚΟ, Νικολας Παπαδοπουλος σε χθεσινη γραπτη δηλωση του αναφερει οτι  στο δίλημμα "πρόσκαιρη ταλαιπωρία με αξιοπρέπεια" ή "διευκόλυνση με εξευτελισμό" η κυβερνηση επελεξε το δευτερο.

Top