Ειρήνη Χαραλαμπίδου: «οι λόγοι που με κράτησαν μακριά από το ΡΙΚ»


Νέα διάσταση στη διαμάχη της με τον αντιπρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο όσον αφορά το καθεστώς απασχόλησής της στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, προσέδωσε η παρουσιάστρια και υποψήφια βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου.


Με σημερινή της δήλωση κάνει  εκ νέου λόγο για ανοίκεια επίθεση εναντίον της, ενώ προβαίνει στην δημοσιοποίηση του προβλήματος υγείας της, το οποίο, όπως λέει, διαγνώστηκε τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της από το ΑΚΕΛ.

Όπως αναφέρει, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ δεν έκανε αναφορά στο γεγονός ότι η κ. Χαραλαμπίδου έπασχε από καρκίνο του μαστού, διότι η ίδια δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί το θέμα…

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση
 


"Eίναι με θλίψη που αναγκάζομαι σήμερα να  επανατοποθετηθώ  για μια περιπέτεια της υγείας μου . Ο κύριος Παπαδόπουλος δυστυχώς και ο τρόπος που επιλέγει να ασκεί πολιτική δεν μου άφησε άλλα περιθώρια. Προσπάθησα πολύ να  αποφύγω τη δημοσιοποίηση του θέματος  γιατί θεωρώ ότι είναι κάτι που είχα δικαίωμα   να το περάσω μόνη , με τον σύζυγο και τα παιδιά μου ως οικογένεια , μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μετά την ανοίκεια επίθεση του συγκεκριμένου βουλευτή όπου στηριζόμενος σε φήμες των διαδρόμων του ΡΙΚ με διέσυρε σε όλα τα ΜΜΕ ως άνθρωπο και ως εργαζόμενη γυναίκα ισχυριζόμενος ότι τύγχανα ευνοιοκρατίας και αμειβόμουν χωρίς να εργάζομαι, εξέδωσα μια πρώτη ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι είχα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό όχι μόνο δεν τον ικανοποίησε το αμφισβήτησε , ισχυρίστηκε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι  η καταγγελία του εναντίον του ΔΣ του ΡΙΚ «δεν αφορούσε στο παρελθόν όταν η κυρία Χαραλαμπίδου  αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας αλλά στο παρόν και είναι για το παρόν που απαιτεί διεξαγωγή έρευνας». Μετά από αυτή την ανακοίνωση αναγκάζομαι να δώσω συγκεκριμένα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Στις 22 Φεβρουαρίου,  διαγνώστηκα με κακοήθεια στο μαστό. Τρεις μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου από το ΑΚΕΛ, ερχόμουν αντιμέτωπη με τον μεγαλύτερο φόβο κάθε γυναίκας, κάθε συζύγου, κάθε μάνας που ονειρεύεται  να μεγαλώσει τα παιδιά της.  Με την στήριξη όμως της οικογένειάς μου,  την στήριξη της ηγεσίας του ΑΚΕΛ και  διευθυντών του ΡΙΚ  που είχαν γνώση της κατάστασης  βρήκα τη δύναμη να  συνεχίσω να δίνω διπλή μάχη.

Αν απόφυγε ο πρόεδρος του ΔΣ να ανακοινώσει από τις πρώτες μέρες της «δίωξης» που ασκείτο από τον κύριο Παπαδόπουλο ,την άδεια ασθενείας ήταν γιατί η ασθένεια μου ήταν ένα προσωπικό δεδομένο το οποίο χωρίς δική μου εξουσιοδότηση βάσει του νόμου δεν μπορούσε να δημοσιοποιήσει. Πέραν αυτού ένεκα της υποψηφιότητας μου στις Βουλευτικές εκλογές εγώ η ίδια είχα παρακαλέσει να μην γίνουν ενέργειες που θα έφερναν στο προσκήνιο το  συγκεκριμένο θέμα.  Απεγνωσμένα προσπάθησα να το κρατήσω μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας γιατί είχα την άποψη ότι  ένα τέτοιο θέμα δεν έπρεπε να παρέμβει στην προεκλογική εκστρατεία.

Στις 14 Μαρτίου υποβλήθηκα σε χειρουργική επέμβαση . Οι γιατροί με διαβεβαίωσαν  ότι όλα πήγαν καλά , έχω  ακόμα δρόμο να  διανύσω αφού θα πρέπει να υποβληθώ σε ακτινοθεραπεία για έξι εβδομάδες. Θα τα καταφέρω όμως, και αυτό είναι ένα μήνυμα ελπίδας που θέλω να μεταφέρω σε κάθε γυναίκα που περνά αυτή την στιγμή το ίδιο πρόβλημα. Θα τα καταφέρουμε γιατί το χρωστάμε στα παιδιά μας, θα τα καταφέρουμε γιατί οι οικογένειες μας, μας στηρίζουν.

Πλέον οι φόβοι μου δεν έχουν να κάνουν τίποτα με το κυνήγι μαγισσών του κ Παπαδόπουλου. Διερωτώμαι όμως, και μαζί μου θα διερωτάται και πολύς κόσμος, αν ο κ. Παπαδόπουλος θα βρει ποτέ το θάρρος να αποσύρει και να απολογηθεί για  τα όσα μου καταλογίζει μέρες τώρα.
Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Διοικητικό  Συμβούλιο και στη διεύθυνση του ΡΙΚ που φρόντισε να προστατεύσει όσο μπορούσε μια ιδιωτική μου στιγμή προσπαθώντας να μην διαρρεύσει η περιπέτεια της"
 

Παραπέμπει σε παλαιότερη ανακοίνωση του ο Ν. Παπαδόπουλος

Στο μεταξύ, με γραπτή του δήλωση ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ παρεπέμπει σε παλαιότερη δήλωση του, εμμένοντας στις κατηγορίες του,  επαναλαμβάνοντας ότι η καταγγελία του δεν αφορούσε το παρελθόν, όταν η κυρία Χαραλαμπίδου αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας, αλλά το παρόν, για το οποίο, όπως είπε, απαιτείται διεξαγωγή έρευνας

 

"Η καταγγελία μου εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ για ευνοιοκρατική μεταχείριση των υποψήφιων βουλευτών του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου και Έλενας Ευσταθίου σε σχέση με τη μη προσέλευση τους στην εργασία, επιβεβαιώνεται από τη σημερινή γραπτή δήλωση της κας Χαραλαμπίδου (ΚΥΠΕ 24/3/2011, 11:31πμ) η οποία παραδέχεται ότι όντως «απουσίαζε από την εργασία της εν γνώσει των προϊσταμένων της, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε».

Υπενθυμίζω ότι η καταγγελία μου εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ δεν αφορούσε το παρελθόν, όταν η κυρία Χαραλαμπίδου αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας όπως αναφέρει, αλλά το παρόν. Είναι για το παρόν που απαιτείται διεξαγωγή έρευνας.

Εν πάση περιπτώσει, το γεγονός ότι για τόσες μέρες ακούστηκαν από πλευράς του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ διάφορες δικαιολογίες, τη στιγμή που θα μπορούσαν να απαντήσουν ότι η κυρία Χαραλαμπίδου - στο παρελθόν τουλάχιστον ή και σήμερα -  απουσίαζε ή απουσιάζει με άδεια ασθενείας, δημιουργεί ερωτηματικά για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ. Πολλοί υπάλληλοι λαμβάνουν καθημερινά άδεια ασθενείας λόγω προβλημάτων υγείας, χωρίς να αποκαλύπτεται με αυτό τον τρόπο οποιοδήποτε προσωπικό τους δεδομένο. Μήπως στην περίπτωση αυτή δεν είχαν ακολουθηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τις άδειες ασθενείας;   

Εύχομαι στην κυρία Χαραλαμπίδου να είναι πάντα υγιής. Τα περί «ανοίκειας επίθεσης» δεν αφορούν την καταγγελία μου. Ανοίκεια επίθεση είναι το υβρεολόγιο που η ίδια η κυρία Χαραλαμπίδου ανήρτησε στο facebook εναντίον μου, της οικογένειας μου και του αείμνηστου πατέρα μου".

 

 

 

 

 Top