Αργοπεθαίνει ο Δημόσιος Κήπος

Το Κίνημα Οικολόγων Πάφου ''σε μια κίνηση ευαισθητοποίησης των ενεργών πολιτών της Πάφου πότισε όλα τα ζωντανά δένδρα'' του Δημόσιου Κήπου της πόλης, ''ένα ακριβώς μήνα από την ημέρα που κόμματα και φορείς της Πάφου οργάνωσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη σωτηρία του Δημόσιου Κήπου από την εγκατάλειψη και την πρόθεση της Μητρόπολης να ανεγείρει στο χώρο καθεδρικό ναό''.

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι ''δυστυχώς αρκετά από τα δένδρα του Δημόσιου Κήπου της Πάφου έχουν ξεραθεί αφού κάποιοι προτιμούν να ποτίζουν τα γήπεδα γκολφ, που τους αποφέρουν οικονομικό όφελος''.

Προσθέτει ότι ''δυστυχώς η αμυδρή ελπίδα που είχαμε ότι η εκδήλωση του Σαββάτου θα άγγιζε τις ευαίσθητες οικολογικές χορδές κάποιων διαψεύσθηκαν και όλοι όσοι άφησαν το Δημόσιο Κήπο να αργοπεθαίνει τηρούν σιγή ιχθύος''.

Οπως αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων, ''με τη στάση τους αυτή ουσιαστικά ενισχύουν την καταγγελία της Επαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων, ότι σκόπιμα αφήνουν τα δένδρα να αργοπεθαίνουν για να μπορέσουν έτσι πιο εύκολα να επιβάλουν τα 'θεόπνευστα' σχέδιά τους''.

''Τόση εγκληματική αδιαφορία από αυτούς που διδάσκουν αγάπη και σεβασμό στη ζωή, μας θλίβει'', σημειώνει το Κίνημα Οικολόγων, το οποίο εκτιμά ότι ''ο Δημόσιος Κήπος της Πάφου πρέπει να σωθεί και θα σωθεί''.
Top