Τέλειωσαν τα ψέματα: H τρόικα στην Κύπρο

Μετά το θρίλερ των τελευταίων εβδομάδων, αναφορικά με την έλευση της τρόικας στην Κύπρο, το τοπίο επιτέλους ξεκαθαρίζει. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Sigmalive, την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο το κλιμάκιο της τρόικας, για την τελική φάση της διαπραγμάτευσης με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο Sigmalive ότι το ζήτημα οριστικοποίησης της ημερομηνίας καθόδου της τρόικας στην Κύπρο είναι "θέμα ωρών". Παρόλα αυτά, οι ίδιες πηγές, δεν ξεκαθαρίζουν αν η τρόικα θα φθάσει στην Κύπρο, Παρασκευή ή Δευτέρα.

«Η ημερομηνία φαίνεται να καθορίζεται για τη Δευτέρα», δήλωσε η ίδια πηγή, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες του Sigmalive.

Η υπόθεση χώλαινε, λόγω της στάσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου(ΔΝΤ).

Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος βρέθηκε στον κυκλώνα της διαμάχης του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Το ΔΝΤ, αρνούμενο να συνεχίσει να πληρώνει το τίμημα σε χώρες της Ευρώπης, επέμενε σε γρήγορη Ενιαία Τραπεζική Αρχή, κάτι το οποίο δεν ευνοούν χώρες της ΕΕ, όπως η Γερμανία.

ΕΕ και ΔΝΤ διαφωνούν, εξάλλου και για το ποσό, το οποίο θα χρειαστεί η Κύπρος.

Το μεν ΔΝΤ εκτιμά 15 δις ή δε ΕΕ 9 με 11 δις.

Ωστόσο, οι διαφορές που είχαν προκύψει μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ και αφορούσαν στην περίπτωση της Κύπρου, φαίνεται έχουν γεφυρωθεί και πλέον ο δρόμος, για την τελική διαπραγμάτευση, άνοιξε.
 

Top