Νέα στοιχεία για την απόπειρα κατά του Γενικού Εισαγγελέα

Νέα στοιχεία τα οποία κατέχει η αστυνομία, ενισχύουν την μέχρι στιγμής εκτίμηση της, ότι οι 3 συλληφθέντες, μεταξύ τους και κατάδικος, σχεδίαζαν τη δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα.

Προκήρυξη αντί λίστα θανάτου;

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης ενώπιον του δικαστηρίου κατά τη διαδικασία ανανέωσης κράτησης των 3 υπόπτων, η αστυνομία έχει στα χέρια της προκήρυξη η οποία βρέθηκε στις Κεντρικές Φυλακές κατά το 2011 και η οποία καταφέρεται εναντίον αξιωματούχων του κράτους, μεταξύ των οποίων και ο Γενικός Εισαγγελέας.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη σύμφωνα με μαρτυρία την οποία έχει στα χέρια της η αστυνομία, γράφτηκε από τον 1ο ύποπτο. Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, εντοπίστηκε και αλληλογραφία αλλά και μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία ο κατάδικος, ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα τον Αύγουστο του 2011, απόλυση του, με αντάλλαγμα να του παραδώσει ένα LAW, το οποίο προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί εναντίον αξιωματούχων των φυλακών, καθώς και για ένα πιστόλι, το οποίο είχε στην κατοχή της γυναίκα.

ΚΑΙ οπτικογραφημένη μαρτυρία από τις Κεντρικές Φυλακές.

Επιπρόσθετα η αστυνομία, κατέχει οπτικογραφημένη μαρτυρία από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης των Κεντρικών Φυλακών τον κατάδικο να βρίσκεται κατά τον ουσιώδη χρόνο στο κελί του ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα.

Μαρτυρία επίσης αναφέρει ότι ο κατάδικος είχε ζητήσει να μεταφερθεί στην πτέρυγα που κρατείται ο ισοβίτης και ότι το τελευταίο διάστημα ήταν κολλητοί.

Επίσης, στην κατοχή του 2ου υπόπτου εντοπίστηκε κινητό το οποίο σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς της αστυνομία μπορούσε να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό ή ακόμη και το LAW.

Όσον αφορά την εμπλοκή του 3ου υπόπτου ο ανακριτής της υπόθεσης, ανέφερε υπάρχει μαρτυρία πως παρέδωσε το LAW στον πράκτορα της αστυνομίας και ότι με εντολές του κατάδικου, παρέλαβε από το ίδιο πρόσωπο ένα πιστόλι τύπου GLOCK.

Μάρτυρες ζητούν προστασία

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε μάλιστα ότι αρκετοί μάρτυρες φοβούνται και είναι διστακτικοί στο να παρέχουν μαρτυρία, με την αστυνομία να έχει στα χέρια της τρεις αιτήσεις για ένταξη ισάριθμων προσώπων στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Το δικαστήριο διέταξε την κράτηση των τριών υπόπτων για άλλες έξι ημέρες.


 

Top