Διαγραφή χρέους εταιρείας του ΑΚΕΛ από Τρ. Κύπρου;

Λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης έρχεται να ρίξει σημερινό δημοσίευμα που κάνει λόγο, για διαγραφή χρέους της ΠΕΟ από την Τράπεζα Κύπρου, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ διασταύρωσαν εκ νέου τα ξίφη τους.

Για διαγραφή χρέους από την τράπεζα Κύπρου τριών εκατομμυρίων ευρώ, εταιρείας που ελέγχει το ΑΚΕΛ και ανήκει στην ΠΕΟ, κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η διαγραφή του χρέους έγινε τον περασμένο Απρίλιο, οπότε η τράπεζα απάλλαξε ταυτόχρονα από τις υποχρεώσεις τους και τέσσερα στελέχη του κόμματος που είχαν υπογράψει ως εγγυητές, αιτιολογώντας ότι ενεργούσαν κατ' εντολή του κόμματος τους.

Το δημοσίευμα αποτέλεσε αφορμή να οξυνθεί η αντιπαράθεση ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ. O εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι πρέπει να διερευνηθούν τα πάντα και οι πάντες σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα και να μην εξαιρεθούν όπως είπε, από την όποια έρευνα όσα και όσοι δε βολεύουν το ΑΚΕΛ.

Για συκοφαντίες και προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, έκανε λόγο η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου. «Προσπαθούν», τόνισε, «να αποπροσανατολίσουν,  να μεταφέρουν αλλού τα προβλήματα και να περάσουν συκοφαντίες στην κοινή γνώμη, δεν θα τους περάσει».
Το χρέος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αφορούσε την κομματική εταιρεία ταμασός hotel enterprises, ιδιοκτήτρια εταιρεία των ξενοδοχείων Μάραθον και Beau Rivage, που είχαν πωληθεί στη New Marathon Tours, όταν η εταιρεία επεκτείνετο επί καιρό χρηματιστηρίου.

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ καμία σχέση δεν είχε με το New Marathon.  «Διεξάγεται έρευνα, να περιμένουμε να δούμε τι θα προκύψει από την έρευνα και να μην προσπαθούν για σκοπούς προπαγάνδας να φορτώνουν στο ΑΚΕΛ ότι τους κατέβει»,

Η κοινωνία, τονίζει ο Χάρης Γεωργιάδης επιζητεί τη διεξαγωγή της έρευνας. «Αυτό», πρόσθεσε, είναι το στοιχείο που θα επαναφέρει τη χαμένη αξιοπιστία στο τραπεζικό μας σύστημα.

Κληθείς να σχολιάσει το εν λόγω δημοσίευμα ο ΓΓ του ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει τίποτε μπεμπτό, διότι υπήρξε διακανονισμός μεταξύ τράπεζας και ΠΕΟ σχετικά με τη διαχείριση της New Marathon, την οποία ανέλαβε η Τράπεζα Κύπρου, με τη διαβεβαίωση να απαλλάξει από οποιεσδήποτε οφειλές τους εγγυητές. 
 

Top