Κηδεύτηκε σήμερα ο Ανδρέας Πούγιουρος

Τελέστηκε το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό, η κηδεία του επίτιμου Δημάρχου Αμμοχώστου Ανδρέα Πούγιουρου, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη 19 Απριλίου.

Της νεκρώσιμου ακολουθίας προέστη ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, στην παρουσία του Επιτρόπου Προεδρίας Γιώργου Ιακώβου, μελών της Κυβέρνησης, αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων, βουλευτών, των τοπικών αρχών, φίλων και συγγενών του αείμνηστου Ανδρέα Πούγιουρου.

Στον επικήδειο λόγο του, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός ανέφερε πως ο Ανδρέας Πούγιουρος, που διετέλεσε Δήμαρχος της πόλης την περίοδο 1953-1978 και 1991-2001, ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα, ένας χαρισματικός άνθρωπος με τεράστια προσφορά στην Αμμόχωστο και στην Κύπρο.

''Κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του ως Δήμαρχος, παρέλαβε την Αμμόχωστο μιαν πόλη σχεδόν παραγκόβιο και τη μετέτρεψε σε μια σύγχρονη, αναπτυγμένη, ευημερούσα πόλη, με ραγδαία ανάπτυξη στον τουρισμό, το εμπόριο, τη βιομηχανία'', είπε ο κ. Γαλανός και πρόσθεσε ότι ''ο βίαιος και άδικος ξεριζωμός από την Αμμόχωστο το 1974, είχε πληγώσει ανεπανόρθωτα τον Ανδρέα Πούγιουρο''.

Ο Αλέξης Γαλανός διαβεβαίωσε ότι ''σε μιαν εποχή τρομερής κρίσης θεσμών και αξιών, κρίσης πολιτικής και οικονομικής αλλά και κρίσης εμπιστοσύνης στις ρίζες μας και στον εαυτό μας, θα προσπαθήσουμε να ανοίξουμε ένα δρόμο ελπίδας και ενωμένοι να υλοποιήσουμε το όραμα ενός μεγάλου Δημάρχου της πόλης μας, όπως ο ίδιος ήθελε, πίστευε και επαναλάμβανε στις επιστολές του προς τους δυνατούς της γης και στα άρθρα του στον Τύπο, μέχρι ακόμα και ως πριν λίγους μήνες''.

''Για εμάς ο Ανδρέας Πούγιουρος δεν πέθανε. Ζει μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά του και το τεράστιο έργο που επιτέλεσε για την Αμμόχωστο αλλά και την Κύπρο μας και η μεγάλη ψυχή του θα μας καθοδηγεί παντοτινά στο δρόμο που χάραξε και μας οδηγεί προς μιαν ελεύθερη Αμμόχωστο'', συμπλήρωσε.

Εκφράζοντας τα βαθύτατα συλλυπητήρια του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου προς την οικογένεια του Ανδρέα Πούγιουρου, ο κ. Γαλανός είπε ότι ο Δήμος θα τιμήσει σε ειδική μεταθανάτια τελετή '' αυτόν τον μεγάλο άνδρα, τον Επίτιμο μας Δήμαρχο'', τον οποίο διαβεβαίωσε ότι ''στο μακρινό ταξίδι που ξεκινάς να ξέρεις ότι εμείς συνεχίζουμε αταλάντευτοι τον αγώνα για επιστροφή στην πόλη των ονείρων μας, τη Βασιλεύουσα''.
 

Top