ΑΚΕΛ: Αλλαγή στάσης για τα καζίνο

Στροφή 180 μοιρών φαίνεται να κάνει το ΑΚΕΛ στο θέμα των Καζίνων. Η μελέτη που ζήτησε το κόμμα με σκοπό την εξεύρεση φόρμουλας ώστε να αναθεωρήσει την πάγια θέση του, κατά της δημιουργίας καζίνων καταδεικνύει ότι υπό τις περιστάσεις δεν υπάρχει λόγος ένστασης για την αδειοδότηση καζίνων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» στα χέρια των μελών της Γραμματείας του ΑΚΕΛ βρίσκεται η μελέτη που τα ίδια είχαν ζητήσει από το Γραφείο Μελετών του κόμματος, για το θέμα της δημιουργίας ή μη καζίνων.

Φαίνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι βρέθηκε η λύση και η μελέτη που ετοιμάστηκε από τριμελή ομάδα υπό τον βουλευτή Σταύρο Ευαγόρου και εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα από τα υπόλοιπα μέλη του Γραφείου, καταλήγει στο ότι δεν υπάρχει λόγος ένστασης, υπό τις περιστάσεις, για την αδειοδότηση καζίνων.

Στο αιτιολογικό της μελέτης αναφέρεται ευθαρσώς ότι η δημιουργία καζίνων δεν πρέπει να είναι ως πανάκεια για επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, αλλά ως συμπληρωματικό μέτρο στην προσπάθεια στήριξης του τουριστικού προϊόντος, δεδομένου του ενδιαφέροντος που επέδειξαν γειτονικές χώρες και ειδικά το Ισραήλ.

Αυτό που μένει είναι τα μέλη της Γραμματείας, κατόπιν το Πολιτικό Γραφείο, ακόμη και η Κεντρική Επιτροπή, αν χρειαστεί, να συνέλθουν για να ψηφίσουν για αναθεώρηση της θέσης του κόμματος, που βασίζεται στις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις που έκρινε μέχρι στιγμής ότι υπάρχουν από τη λειτουργία των καζίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΚΕΛ έχουν ήδη θετική στάση και η εν λόγω μελέτη έγινε για να αρθούν οι όποιες ενστάσεις έχει ο περίγυρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει λόγο και στις αποφάσεις του κόμματος.   
 

 
 

Top