Προβλήματα βίας απασχολούν την κοινωνία, δηλώνει ο Υπ. Παιδείας

Προβλήματα βίας και παραβατικότητας, υιοθέτησης επικίνδυνων συμπεριφορών, κατάχρησης ουσιών απασχολούν έντονα την κυπριακή κοινωνία την τελευταία δεκαετία, δηλώνει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους.

''Οι εμπλεκόμενοι στην εκπαίδευση καθώς και άλλοι κοινωνικοί φορείς εκφράζουν δημόσια την ανησυχία τους και εισηγούνται μέτρα για την αντιμετώπιση τους'', πρόσθεσε.

Σε χαιρετισμό του στο συνέδριο της Παγκύπριας Σχολής Γονέων με θέμα: ''Ανάπτυξη μηχανισμών αντίστασης ως μέσο προστασίας από τους κινδύνους'', που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, ο κ. Δημοσθένους είπε ότι αναγνωρίζει στην Παγκύπρια Σχολή Γονέων τον ιδανικό σύμμαχο στην ανάπτυξη και εφαρμογή της στρατηγικής της πρόληψης.

Γι’ αυτό και έχει αναπτύξει, συνέχισε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, πολύ στενή συνεργασία με τη Σχολή Γονέων και στηρίζει έμπρακτα κάθε προσπάθεια της.

Ο κ. Δημοσθένους ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας για να υποστηρίξει το έργο και τη δράση της Σχολής Γονέων, εκτός από την ετήσια κυβερνητική χορηγία προς τη Σχολή, έχει χορηγήσει επιπρόσθετη βοήθεια 15.000 ευρώ ανά έτος για το 2010 και για το 2011, έχει βοηθήσει στην επίλυση του στεγαστικού προβλήματος της Σχολής με την παραχώρηση χώρου στο Δημοτικό Σχολείο Ακρόπολης, πέτυχε την εκτύπωση των ενημερωτικών δελτίων των τριών τελευταίων χρόνων από το 2009 στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο.

Σημείωσε ότι η Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας αποτελεί μόνιμο και στενό συνεργάτη της Σχολής και συμπλήρωσε ότι εκδόθηκε από την Υπηρεσία για λογαριασμό της Σχολής Γονέων το εγχειρίδιο ''Μεγαλώνοντας τα παιδιά μας με σοφία και γνώση'' που απευθύνεται σε γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας και Λειτουργοί της Υπηρεσίας συνέβαλαν μέσα από τη συγγραφή υλικού στη μηνιαία περιοδική έκδοση της Σχολής ''Οικογένεια και Σχολείο''.

Ο κ. Δημοσθένους έκανε, τέλος, αναφορά και στον τέως Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Δημητρίου, ο οποίος, όπως είπε, ''επεδείκνυε προσωπικό ενδιαφέρον για τη Σχολή''.
 

Top