Με επ' αόριστον απεργία απειλούν οι ταξιτζήδες στη Λάρνακα

Με επ’ αόριστον  απεργία απειλούν οι ιδιοκτήτες των οδηγών ταξί που εδρεύουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους οδηγούς ταξί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αφορούν κυρίως στα πειρατικά, στα ιδιωτικά και στα τουρκοκυπριακά  ταξί που τους κλέβουν την δουλεία, καθώς και στην ανεξέλεγκτη χορήγηση αδειών ταξί με έδρα την Λάρνακα. Όπως υποστηρίζουν ο κλάδος τους οδηγείται σε αδιέξοδο καθώς 500 και πλέον οικογένειες στη Λάρνακα, λόγω αυτών των προβλημάτων αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Οι οδηγοί ταξί στο αεροδρόμιο Λάρνακας εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τα μέτρα σε περίπτωση που δεν βρεθούν λύσεις. Αμέσως μετά την ειρηνική διαμαρτυρία 50 περίπου ταξιτζήδες πορεύτηκαν, με την συνοδεία αστυνομίας προς τη Λευκωσία και το Υπουργείο Συγκοινωνιών.

Σε δηλώσεις του ο επίτιμος πρόεδρος των οδηγών ταξί Χριστάκης Νικολάου, ανέφερε ότι αποφάσεις θα ληφθούν σε έκτακτη σύσκεψη το απογευμα. Όπως είπε, οι οδηγοί ταξί δεν βρήκαν ανταπόκριση στο πρόβλημά τους, ούτε από το προεδρικό ούτε από την Υπουργό Συγκοινωνιών. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, τους υποσχέθηκε ότι θα εξεταστούν τα αιτήματά τους την ερχόμενη Πέμπτη στη συνεδρία Βουλής.

 

Top